1 februari

Internationale Dag van de Hijab

1 februari - 85 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Internationale Dag van de Hijab

Categorie:
112-group Mens en maatschappij

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

De hibaj is als kledingstuk controversieel én onbegrepen. Wereldwijd dragen miljoenen vrouwen een dergelijke hoofddoek, met uiteenlopende redenen. Soms wordt de hijab weliswaar een 'symbool van onderdrukking' genoemd door niet nader te noemen politici waar een hoofddeksel niet zo misstaan, maar in de meeste gevallen is de hijab ook juist een symbool van religieuze vrijheid, en een teken van genegenheid. Juist om alle controverse over de hoofddoek op een serieuze manier te bespreken, met alle moeilijkheden en mogelijkheden van dien, is 1 februari de Internationale Dag van de Hijab of Wereld Hijab-dag.

De Dag is opgericht in 2013, en heeft als doel om iedereen meer bekend te maken met de vraagstukken rondom het controversiële hoofddeksel. Tijdens de Dag worden er wereldwijd allerlei activiteiten georganiseerd die iets met het onderwerp te maken hebben. Dat kunnen debatavonden zijn, maar ook demonstraties. Uiteindelijk moeten meer mensen begrip krijgen voor het onderwerp, en moet het negatieve stigma rondom de hijab worden weggenomen.

Hoe dat gebeurt, en wat er bij u in de buurt wordt georganiseerd, is onder andere allemaal te vinden op www.WorldHijabDay.com. Daar staat ook veel meer informatie over de hijab zelf.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Hijab!




Verwante Dagen

Wereld Daklozendag
10 oktober
De Dag voor de mensen die geen huis hebben. Op $datum staan we stil bij dit fenomeen, omdat thuisloosheid in een welvarend land als Nederland niet zou moeten en mogen bestaan.

Wereld Vriendschapsdag
4 augustus
International Friendship Day is een Dag die wel wereldwijd wordt gevierd, maar vooral in Zuid-Oost-Azië erg populair is - getuige deze website. De origine van Vriendschapsdag ligt echter in Amerika, waar de Dag in 1935 is opgericht om het belang van vriendschap voor de mens te onderstrepen.

Internationale Dag van het Gezin
15 mei
De Internationale Dag van het Gezin, ofwel Wereld Familiedag, is door de Verenigde Naties uitgeroepen op 15 mei. Op deze Dag staan we stil bij hoe belangrijk een hechte familie is voor een goede samenleving.

Deze site gebruikt Cookies.