10 oktober

Wereld Daklozendag

10 oktober - over 18 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 10 november 21:41

Wereld Daklozendag

Categorie:
112-group Mens en maatschappij

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

De Dag voor de mensen die geen huis hebben. Op 10 oktober staan we stil bij dit fenomeen, omdat thuisloosheid in een welvarend land als Nederland niet zou moeten en mogen bestaan. De Dag is in 2010 in het leven geroepen, en wordt inmiddels overal ter wereld gevierd.

De daklozen krijgen op 10/10 extra aandacht om zo meer mogelijkheden te krijgen om te participeren binnen de maatschappij. Dit wordt gedaan door mensen te informeren, en goede lokale initiatieven te vieren en te stimuleren. De Dag wordt gevierd door goede doelen en instanties zoals het Leger des Heils of het Rode Kruis.

Zelf kunt u daklozen steunen door hen hulp te bieden. Stuur schone sokken, wat te eten, of koop iets anders wat ze nodig hebben. Hiermee zult u op 10 oktober zeker het verschil maken. Zet deze Dag dus maar alvast in uw agenda. Informatie is te vinden op www.worldhomelessday.org.

Wens iemand een Fijne Wereld Daklozendag!
Verwante Dagen

Internationale Dag ter Voorkoming van Extremisme als en wanneer dat leidt tot Terrorisme
12 februari
Sommige Dagen hebben, we geven het toe, gewoon een stomme naam. Er is bijvoorbeeld ook een Internationale Dag ter Voorkoming van Schade aan de Natuur tijdens Oorlog en Gewapende Conflicten en nu is er dus ook deze, de Internationale Dag ter Voorkoming van Extremisme als en wanneer dat leidt tot Terrorisme.

Wereld Vriendschapsdag
6 augustus
International Friendship Day is een Dag die wel wereldwijd wordt gevierd, maar vooral in Zuid-Oost-Azië erg populair is - getuige deze website. De origine van Vriendschapsdag ligt echter in Amerika, waar de Dag in 1935 is opgericht om het belang van vriendschap voor de mens te onderstrepen.

Niet-winkeldag
25 november
De laatste zaterdag in november is Koop Niets Dag, ofwel Niet-winkeldag. Deze Dag is in Nederland niet echt bekend, maar over komen vliegen uit andere landen.

10
oktober

10 okt

Komende Dagen
Wereld Bidag
Wereld Bidag
23 september
Burendag
Burendag
23 september
Deze site gebruikt Cookies.