10 oktober

Wereld Daklozendag

10 oktober - 60 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 9 oktober 15:56

Wereld Daklozendag

Categorie:
112-group Mens en maatschappij

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

De Dag voor de mensen die geen huis hebben. Op 10 oktober staan we stil bij dit fenomeen, omdat thuisloosheid in een welvarend land als Nederland niet zou moeten en mogen bestaan. De Dag is in 2010 in het leven geroepen, en wordt inmiddels overal ter wereld gevierd.

De daklozen krijgen op 10/10 extra aandacht om zo meer mogelijkheden te krijgen om te participeren binnen de maatschappij. Dit wordt gedaan door mensen te informeren, en goede lokale initiatieven te vieren en te stimuleren. De Dag wordt gevierd door goede doelen en instanties zoals het Leger des Heils of het Rode Kruis.

Zelf kunt u daklozen steunen door hen hulp te bieden. Stuur schone sokken, wat te eten, of koop iets anders wat ze nodig hebben. Hiermee zult u op 10 oktober zeker het verschil maken. Zet deze Dag dus maar alvast in uw agenda. Informatie is te vinden op www.worldhomelessday.org.

Wens iemand een Fijne Wereld Daklozendag!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Vertaler
30 september
Zonder vertalers hadden we op deze wereld best een probleem gehad. Er zijn immers een goede 6.500 talen op de wereld, die we uiteraard maar moeilijk allemaal kunnen begrijpen.

Internationale Dag van de Liefdadigheid
5 september
De Verenigde Naties zijn voor veel dingen goed, maar één van de belangrijkste dingen is toch wel liefdadigheid. Niemand die zo goed is in naastenliefde als de VN.

Internationale Dag van de Democratie
15 september
"Democratie is de slechtste vorm van regeren, op alle andere vormen na", sprak Winston Churchill ooit - en als iemand het kan weten, dan is hij het wel.

10
oktober

10 okt

Deze site gebruikt Cookies.