29 april

Internationale Dag van de Dans

29 april - 156 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 10 november 21:41

Internationale Dag van de Dans

Categorie:
85-trophy Sport

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

29 april is een vrolijke Dag. We mogen dan namelijk ongeneneerd op straat de rumba, de cha-cha-cha, de jive en de macarena doen. Het is dan namelijk Internationale Dag Van De Dans! Deze Dag is bedoeld om mensen die normaal niet met dansen bezig zijn bekend te maken met deze vorm van kunst. Die is weliswaar een stuk minder geliefd en gewaardeerd als bijvoorbeeld opera of theater, maar daarom niet minder belangrijk!

De International Dance Council (Counseil International de la Danse/CID) in 1982 de Dag Van De Dans in het leven geroepen. Op deze Dag laten (semi-)professionele en amateurdansers hun kunsten overal ter wereld zien om zo meer mensen geinteresseerd te krijgen in deze sport. De datum van 29 april is symbolisch, want dat is de geboortedag van Jean-Georges Noverr, de man die het moderne ballet in het leven riep.

Op www.worlddanceday.org staat alle informatie over wat er allemaal gedaan kan worden.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Dans!
Verwante Dagen

Wereld Atletiekdag
5 mei
Geef het maar toe: Ook bij u mogen er de nodige kilootjes vanaf, of niet? Geeft helemaal niets, daar hebben er in deze fastfoodmaatschappij wel meer last van hoor.

Wereld Tai Chi-Dag
29 april
Op de laatste zaterdag van april is het World Tai Chi & Qigong Day. WTCD wordt in meer dan 80 landen gevierd en wordt geproclameerd van Amerika, tot Italië en China.

Internationale Dag van de Sneeuw
15 januari
De Fédération Internationale de Ski (FIS) organiseert jaarlijks de Internationale Dag van de Sneeuw. In het begin van ieder jaar wordt iedereen aangespoord om de latten weer onder te binden en op wintersport te gaan, en te genieten van de sneeuw - zolang dat nog bestaat nu de aarde dagelijks bloedheet wordt.

29
april

29 apr

Eerdere edities:
In 2022: 29 april
In 2021: 29 april
In 2020: 13 april
Deze site gebruikt Cookies.