Sinterklaas, wie kent 'em niet? U waarschijnlijk wel. Als inwoner van Nederland komt u niet onder dit volksfeest uit. Het feest heeft zijn oorsprong bij een Turkse bisschop, Sint Nicholaas, die aan arme kinderen geldstukken gaf. Het feest is rond de 18e eeuw naar Nederland over komen waaien, en wordt nu vooral door kinderen gevierd.
Met Sinterklaas is het traditie om "de schoen te zetten", vaak bij de schoorsteen, zodat Sinterklaas en zijn knecht, Zwarte Piet, cadeautjes in de schoen kunnen leggen. Funfact: Sinterklaas is de oorsprong van de Kerstman, die juist in de Verenigde Staten veel bekender is. Coca-Cola heeft de Kerstman in zijn huidige vorm "uitgevonden", met als grote voorbeeld de Goedheiligman uit Nederland!
Koningsdag, een dag voor het volk! Deze feestdag eren we de geboortedag van de vorst der vaderlanden, Prins Pils die met zijn tomeloze inzet iedere dag het instituut dat de constitutionele monarchie heet omhoog houdt.
Op Bevrijdingsdag vieren we het heugelijke moment in onze vaderlandse geschiedenis waarop wij verlost werden van de tirannie van de Duitsers na de Tweede Wereldoorlog.
Op Keti Koti herdenken we de afschaffing van de Nederlandse slavernij in Suriname en het Caribisch gebied. In het Surinaams betekent de term letterlijk 'ketenen gebroken'.