In 1805 werd een groot kinderboekenschrijver geboren: Hans Christiaan Andersen. Deze Deense verhalenverteller kent u wel van de sprookjes van vroeger: De Prinses op de Erwt, de Kleine Zeemeermin of het Meisje met de Zwavelstokjes. Zoals oma die ons vroeger voorlas.
Andersens geboortedag, 2 april, wordt al enkele jaren aangegrepen om de Internationale Dag van het Kinderboek te vieren. De Dag wordt onder andere gesponsord door de International Board on Books for Young People (IBBY), die zich sterk maken voor het stimuleren van kinderboeken en -schrijvers.
23 april is een symbolische datum in de literaire wereld: Op deze Dag in 1616 stierven Cervantes, Shakespeare en Inca Garcilaso de la Vega, drie van de grootste schrijvers van die tijd.
Geen zorg als u niet direct weet wat een megaliet precies is. We hebben er in Nederland namelijk al een bekende benaming voor: het hunebed. Op $datum vindt in heel Europa, maar juist natuurlijk in Drenthe, de Dag van de Megalitische Cultuur plaats.
Ons kaaslandje staat bekend om zijn molens. En geen gewone molens, nee, windmolens, watermolens én rosmolens. Tijdens de Nationale Molen- en Gemalendag gooien molenaren hun deuren open voor het grote publiek, zodat we een inkijkje krijgen in de industrie die Nederland ooit groot heeft gemaakt.