18 april

Internationale dag voor Monumenten en Archeologische Vindplaatsen

18 april - 98 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Internationale dag voor Monumenten en Archeologische Vindplaatsen

Categorie:
134-viking Cultuur

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Zonder geschiedenis zijn we nergens, en zonder archeologie zouden we geen idee hebben wat die geschiedenis precies is. Op 18 april vindt ieder jaar de Internationale dag voor Monumenten en Archeologische Vindplaatsen plaats, om ons te wijzen op hoe belangrijk deze plekken zijn voor onze cultuur.

De Dag voor Monumenten en Archeologische Vindplaatsen is opgericht ICOMOS, de International Council On Monuments And Sites. De Dag wordt ook ondersteund door Unesco. Op deze Dag is het de bedoeling meer aandacht te vragen voor archeologie, maar ook voor de kwetsbaarheid van vindplaatsen en alle problemen en obstakels er zijn rondom conservatie ervan.

U kunt al die informatie, inclusief een programma, vinden op de website van ICOMOS.

Wens iemand een Fijne Internationale dag voor Monumenten en Archeologische Vindplaatsen!
Verwante Dagen

Europese Dag van de Megalithische Cultuur
28 april
Geen zorg als u niet direct weet wat een megaliet precies is. We hebben er in Nederland namelijk al een bekende benaming voor: het hunebed. Op de laatste zondag in april, dit jaar op $datum, vindt in heel Europa, maar juist natuurlijk in Drenthe, de Dag van de Megalitische Cultuur plaats.

Sint Maarten
11 november
Sint Maarten staat voor ons voor het uithollen van pompoenen in een blokhut, gevolgd door het aansteken van een kaarsje, om zo met een lampion zo lang mogelijk op te mogen blijven, en uiteindelijk deze creatie met veel pyromaanse gedragingen op een vuurstapel te deponeren.

Nationale Molen- en Gemalendag
11 mei
Ons kaaslandje staat bekend om zijn molens. En geen gewone molens, nee, windmolens, watermolens én rosmolens. Tijdens de Nationale Molen- en Gemalendag gooien molenaren hun deuren open voor het grote publiek, zodat we een inkijkje krijgen in de industrie die Nederland ooit groot heeft gemaakt.

18
april

18 apr

Deze site gebruikt Cookies.