18 april

Internationale dag voor Monumenten en Archeologische Vindplaatsen

18 april - 167 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 10 november 21:41

Internationale dag voor Monumenten en Archeologische Vindplaatsen

Categorie:
134-viking Cultuur

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Zonder geschiedenis zijn we nergens, en zonder archeologie zouden we geen idee hebben wat die geschiedenis precies is. Op 18 april vindt ieder jaar de Internationale dag voor Monumenten en Archeologische Vindplaatsen plaats, om ons te wijzen op hoe belangrijk deze plekken zijn voor onze cultuur.

De Dag voor Monumenten en Archeologische Vindplaatsen is opgericht ICOMOS, de International Council On Monuments And Sites. De Dag wordt ook ondersteund door Unesco. Op deze Dag is het de bedoeling meer aandacht te vragen voor archeologie, maar ook voor de kwetsbaarheid van vindplaatsen en alle problemen en obstakels er zijn rondom conservatie ervan.

U kunt al die informatie, inclusief een programma, vinden op de website van ICOMOS.

Wens iemand een Fijne Internationale dag voor Monumenten en Archeologische Vindplaatsen!
Verwante Dagen

Nationale Molen- en Gemalendag
13 mei
Ons kaaslandje staat bekend om zijn molens. En geen gewone molens, nee, windmolens, watermolens én rosmolens. Tijdens de Nationale Molen- en Gemalendag gooien molenaren hun deuren open voor het grote publiek, zodat we een inkijkje krijgen in de industrie die Nederland ooit groot heeft gemaakt.

Dag van het Kasteel
29 mei
Weet u niet wat u op Tweede Pinksterdag moet doen? Geen zin om bij de schoonmoeder op de koffie te gaan of om met moeder de vrouw over de Scheveningse meubelboulevard te slenteren?

Dag van de Handdoek
25 mei
Met een handdoek ben je veilig, professeerde de science-fictionschrijver Douglas Adams ooit. De schrijver van The Hitchhiker's Guide to the Galaxy beschreef in zijn populaire boekenreeks de avonturen van aardman Arthur Dent en zijn buitenaardse kompaan Ford Prefect.

18
april

18 apr

Deze site gebruikt Cookies.