7 juli

Dag van de Zachte G

7 juli - 14 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20


Categorie:
134-viking Cultuur

Waar gevierd:
Nationaal

De redactie van Fijne Dag Van bestaat uit een mix van Limburgers en Brabanders. We hebben onderling veel verschillen - vlaai of Bossche Bollen tijdens de lunch, boergondisch carnaval of een ordinair zuipfestijn, Bavaria of Gulpener... Maar één ding hebben zuiderlingen allemaal gemeen. We praten allemaal met de prachtige zachte G. Dat vond ook Omroep Brabant, dat 7 juli uitroept tot de Dag van de Zachte G.

Op de Dag van de Zachte G staat deze kenmerkende klank centraal, specifiek tijdens de ochtendshow van de zender. De zender praat dan over de zachte G en speelt, hopen we, liedjes waarin die naar voren komt. De datum van 7 juli is logisch, zegt de omroep. De G is de zevende letter vna het alfabet, dus 7-7 wordt de komende jaren vastgezet voor deze Dag.

Informatie staat (nog) niet online, maar is op deze Dag op de zender en de website te vinden.

Wens iemand een Fijne Dag van de Zachte G!
Verwante Dagen

Internationale dag voor Monumenten en Archeologische Vindplaatsen
18 april
Zonder geschiedenis zijn we nergens, en zonder archeologie zouden we geen idee hebben wat die geschiedenis precies is. Op $datum vindt ieder jaar de Internationale dag voor Monumenten en Archeologische Vindplaatsen plaats, om ons te wijzen op hoe belangrijk deze plekken zijn voor onze cultuur.

Internationale Dag van het Boek en de Auteursrechten
23 april
23 april is een symbolische datum in de literaire wereld: Op deze Dag in 1616 stierven Cervantes, Shakespeare en Inca Garcilaso de la Vega, drie van de grootste schrijvers van die tijd.

Europese Dag van de Megalithische Cultuur
28 april
Geen zorg als u niet direct weet wat een megaliet precies is. We hebben er in Nederland namelijk al een bekende benaming voor: het hunebed. Op de laatste zondag in april, dit jaar op $datum, vindt in heel Europa, maar juist natuurlijk in Drenthe, de Dag van de Megalitische Cultuur plaats.

7
juli

7 jul

Komende Dagen
Roze Maandag
Roze Maandag
22 juli
Deze site gebruikt Cookies.