7 juli

Dag van de Zachte G

7 juli - 151 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 10 november 21:41


Categorie:
134-viking Cultuur

Waar gevierd:
Nationaal

De redactie van Fijne Dag Van bestaat uit een mix van Limburgers en Brabanders. We hebben onderling veel verschillen - vlaai of Bossche Bollen tijdens de lunch, boergondisch carnaval of een ordinair zuipfestijn, Bavaria of Gulpener... Maar één ding hebben zuiderlingen allemaal gemeen. We praten allemaal met de prachtige zachte G. Dat vond ook Omroep Brabant, dat 7 juli uitroept tot de Dag van de Zachte G.

Op de Dag van de Zachte G staat deze kenmerkende klank centraal, specifiek tijdens de ochtendshow van de zender. De zender praat dan over de zachte G en speelt, hopen we, liedjes waarin die naar voren komt. De datum van 7 juli is logisch, zegt de omroep. De G is de zevende letter vna het alfabet, dus 7-7 wordt de komende jaren vastgezet voor deze Dag.

Informatie staat (nog) niet online, maar is op deze Dag op de zender en de website te vinden.

Wens iemand een Fijne Dag van de Zachte G!
Verwante Dagen

Internationale Dag van het Boek en de Auteursrechten
23 april
23 april is een symbolische datum in de literaire wereld: Op deze Dag in 1616 stierven Cervantes, Shakespeare en Inca Garcilaso de la Vega, drie van de grootste schrijvers van die tijd.

Dag van het Levenslied
4 maart
De Dag van het Levenslied is eigenlijk een festival dat toevallig de naam "Dag van..." opgespeld heeft gekregen. Toch vinden we het de moeite waard om de Dag van het Levenslied even te noemen.

Dag van de Romantische Muziek
19 augustus
Van Demus Rousos tot Neil Diamond en AbbA, ja zelfs bands als The Who maakten sporadisch nog wel eens een romantisch nummer. Want wat is muziek nou zonder romantiek?

7
juli

7 jul

Deze site gebruikt Cookies.