7 juli

Dag van de Zachte G

7 juli - 35 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 30 juni 11:44


Categorie:
134-viking Cultuur

Waar gevierd:
Nationaal

De redactie van Fijne Dag Van bestaat uit een mix van Limburgers en Brabanders. We hebben onderling veel verschillen - vlaai of Bossche Bollen tijdens de lunch, boergondisch carnaval of een ordinair zuipfestijn, Bavaria of Gulpener... Maar één ding hebben zuiderlingen allemaal gemeen. We praten allemaal met de prachtige zachte G. Dat vond ook Omroep Brabant, dat 7 juli uitroept tot de Dag van de Zachte G.

Op de Dag van de Zachte G staat deze kenmerkende klank centraal, specifiek tijdens de ochtendshow van de zender. De zender praat dan over de zachte G en speelt, hopen we, liedjes waarin die naar voren komt. De datum van 7 juli is logisch, zegt de omroep. De G is de zevende letter vna het alfabet, dus 7-7 wordt de komende jaren vastgezet voor deze Dag.

Informatie staat (nog) niet online, maar is op deze Dag op de zender en de website te vinden.

Wens iemand een Fijne Dag van de Zachte G!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Muziek
21 juni
Nog steeds wordt ons hart dagelijks warm van de muziek die wij op de redactie draaien. Van Vader Abraham tot Metallica, van Tibetaanse monnikenkoren tot scheurende gitaarsolo's, het zijn de klanken van onze grote helden die ons de Dag doorbrengen.

Dag van de Nederlandse Jazz
22 juni
De Dag van de Nederlandse Jazz is een initiatief van Buma Cultuur en Stichting JazzNL. De Dag is bedoeld om te laten zien dat de Nederlandse jazz-scene groter is dan alleen Hans en Candy Dulfer.

Dag van het Levenslied
8 mei
De Dag van het Levenslied is eigenlijk een festival dat toevallig de naam "Dag van..." opgespeld heeft gekregen. Toch vinden we het de moeite waard om de Dag van het Levenslied even te noemen.

7
juli

7 jul

Deze site gebruikt Cookies.