16 november

Wereld Filosofiedag

16 november - over 46 dagen elke 3e donderdag van november
In 2024 op 21 november
Aangepast op 13 november 17:46

Wereld Filosofiedag

Categorie:
134-viking Cultuur

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

De derde donderdag van november is een dag om eens 'totally flabbergasted' te worden. Het is dan namelijk Wereld Filosofiedag, opgericht door Unesco 'om te reflecteren op het reflecteren'. Filosofie is de eeuwenoude kunst van het nadenken, en dat is toch wat ons onderscheidt van de apen, dus nobel.

Op Wereld Filosofiedag mogen dus alle groten (en minder groten) der aarde bij elkaar komen om te brainstormen over de zin van het bestaan, het bewijs dat er een God is en of er nou echt leven op die puntjes in de hemel kan zijn. Plus, zegt UNESCO, filosofie helpt het stimuleren van alles wat een maatschappij nodig heeft; democratie, vrijheid, welvaart en geluk.

Meer informatie vindt u op de website van Unesco.


Wens iemand een Fijne Wereld Filosofiedag!
Verwante Dagen

Wereld Operadag
25 oktober
Eerlijk is eerlijk: we hebben niet heel veel met opera. Extreem hoge en lage zangstemmen, ietwat pretentieuze diep interpretieve epistels, en dat allemaal liefst in driedelig maatpak?

Internationale Dag van de Arabische Taal
18 december
De Arabische wereld is een ingewikkelde hutspot van talen, culturen, stammen en volkeren, maar één ding bindt de inwoners van landen van de Mediterrane gebieden tot aan de Indische Oceaan met elkaar.

Dag van het Kasteel
29 mei
Weet u niet wat u op Tweede Pinksterdag moet doen? Geen zin om bij de schoonmoeder op de koffie te gaan of om met moeder de vrouw over de Scheveningse meubelboulevard te slenteren?

16
november

16 nov

Eerdere edities:
In 2022: 17 november
In 2021: 18 november
In 2020: 19 november
Deze site gebruikt Cookies.