Als het over de zorg gaat, gaat het vaak over topmannen die dikke salarissen binnenhalen. Of het gaat over artsen, anaesthesisten of cardiologen. Maar een minstens net zo grote kracht in de zorg ligt bij het hand-en-spandienst-personeel. Verplegers, die vrouwen (en mannen!) die infusen zetten, pillen uitdelen en alle soorten verzorging die patienten nodig hebben geven, dat is het nobele maar vaak ongewaardeerde werk dat niet vaak genoeg genoemd kan worden.
De International Council of Nurses (ICN) heeft voor die mensen de Dag Van De Verpleging opgericht. Ieder jaar wordt deze Dag gevierd op 12 mei. Dat is de sterfdatum van Florence Nightingale, de 'grondlegster van de moderne verpleging'. Op deze Dag staan we even stil bij het belang dat verplegers hebben in de zorg.
Een delier (of 'delirium') is een verwardheid die plotseling of na een lange opbouw kan ontstaan. Een delierpatiënt heeft vaak zelf niet in de gaten dat hij verward is, en dat kan voor behandelaars of mensen in de omgeving moeilijk werken.
Hondsdolheid is een dodelijke virusziekte die nog vooral voorkomt in derdewereldlanden. Het hondsdolheid-, of rabiësvirus, wordt doorgegeven door het bijten of likken door een dier dat het virus draagt - vaak een hond, een vleermuis of een aap.
Er heerst nog steeds een groot taboe op menstruatie. Zeker in wat minder progressieve landen is de lichaamsfunctie iets waar vrouwen niet over (mogen) praten, en dat leidt tot een significant slechtere gezondheid.