2 juni

Wereld Eetstoornisdag

2 juni - 53 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 16 mei 21:45

Wereld Eetstoornisdag

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

De Internationale Dag tegen Eetstoornissen is een dag waarop mensen centraal staan die op wat voor manier dan ook problemen hebben met hun eetgedrag. Maar de Dag is niet alleen bedoeld voor mensen die zelf zo'n stoornis hebben; het kan ook gaan om professionals die ermee werken, of om vrienden of familie die worstelen met de problemen van een geliefde. De Dag vindt jaarlijks plaats op 2 juni en wordt wereldwijd gevierd met evenementen en bijeenkomsten.

In Nederland wordt ook een samenkomst georganiseerd voor World Eating Disorder Action Day. Dat bestaat onder andere uit sprekers, een lezing, en afsluitend is er een festival met muziek en kramen.

Wie mee wil doen of de Dag wil ondersteunen, kan die Dag iets paars dragen. Dat is de dresscode van de Dag, al is het zeker niet verplicht. "Als dat je niet aanspreekt, ben je in alle kleuren van de regenboog net zo welkom", aldus de organisatie.

Meer informatie over de Dag in Nederland is te vinden op eetstoornissen.nl. Er is ook een internationale website: worldeatingdisordersday.org.

Wens iemand een Fijne Wereld Eetstoornisdag!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Epilepsie
12 februari
Epilepsie is een hersenaandoening die kan leiden tot aanvallen die een grote impact kunnen hebben op het leven van een patiënt en diens naasten. Twee belangenorganisaties, het International Bureau for Epilepsy en de International League Against Epilepsy, hebben Wereld Epilepsiedag opgericht om aandacht te vragen voor de aandoening en de gevolgen daarvan.

Wereld Gezondheidsdag
7 april
Op Wereld Gezondheidsdag ligt de focus op gezondheidsproblemen die grote delen van de bevolking raken. Zo worden we om de haverklap aangevallen door dingen als de Mexicaanse/varkens-/vogelgriep, recentelijk ook ebola, en laten we natuurlijk ziektes als aids en kanker niet vergeten.

Wereld Lepradag
28 januari
Iedere laatste zondag van januari staat de wereld stil bij patiënten van lepra, een medische zenuwaandoening die wordt veroorzaakt door een bacterie, en verschillende delen van het lichaam kan beïnvloeden.

2
juni

2 jun

Deze site gebruikt Cookies.