31 oktober

Hervormingsdag

31 oktober - over 40 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 10 november 21:41

Hervormingsdag

Categorie:
201-religion Religie

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Hervormingsdag of Reformatiedag is een herdenkingsdag op 31 oktober in de protestantse kerk. Deze Dag staat in het teken van Maarten Luther, die op 31 oktober 1517 zijn 95 stellingen tegen situaties in de Rooms-Katholieke Kerk heeft gepubliceerd. Uiteindelijk leidde het verzet van Luther tot de Reformatie; een breuk met de kerk van Rome. In de 16e eeuw zijn toen de protestantse kerken ontstaan.

Sindsdien wordt op die belangrijke datum Hervormingsdag gevierd. Dat doen vooral de protestanten, die de Dag aangrijpen om even stil te staan bij de kern van het lutheriaans denken; het inachtnemen van Bijbelse waarden, het terugbrengen van het geloof naar de kernwaarden van de vergeving van Christus, en wat ook wel de 'rechtvaarding van de goddeloze' wordt genoemd. Op de zondag vóór Hervormingsdag wordt in protestantse kerkdiensten extra aandacht een de Dag besteed. Dat wordt ook wel Reformatiezondag genoemd.

Alle informatie over Hervormingsdag is te vinden op Wikipedia.

Wens iemand een Fijne Hervormingsdag!
Verwante Dagen

Internationale Dag voor Slachtoffers van Religieus Geweld
22 augustus
Een van de meest fundamentele mensenrechten is de vrijheid om te geloven in wat je maar wil. God, Allah, Buddah of juist helemaal niks, iedereen heeft zijn eigen opvattingen over de wereld en het hiernamaals en dat is prima.

Internationale Dag van het Humanisme
21 juni
Ieder jaar op 21 juni vieren we Wereld Humanismedag. Op deze datum staan wereldwijd allerlei humanistische clubs stil bij hun eigen 'geloof' - voor zover we dat zo mogen noemen.

Dag van het Jeugdpastoraat
18 februari
Jongeren en de kerk, dat is een moeizame combinatie. Steeds minder jeugdigen bezoeken het huis van God, en daardoor lopen kerken leger en leger. De schuld ligt niet alleen bij de jongeren zelf, maar ook bij de kerken, vindt de Stichting Chris en Voorkom, een christelijke organisatie die opkomt voor jongeren.

31
oktober

31 okt

Komende Dagen
Wereld Bidag
Wereld Bidag
23 september
Burendag
Burendag
23 september
Deze site gebruikt Cookies.