22 augustus

Internationale Dag voor Slachtoffers van Religieus Geweld

22 augustus - over 28 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20


Categorie:
201-religion Religie

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Een van de meest fundamentele mensenrechten is de vrijheid om te geloven in wat je maar wil. God, Allah, Buddah of juist helemaal niks, iedereen heeft zijn eigen opvattingen over de wereld en het hiernamaals en dat is prima. Althans, dat zou het moeten zijn. Jaarlijks worden nog steeds honderdduizenden mensen op de een of andere manier vermoord of verwond vanwege hun religie of geloof. Op 22 augustus staat de Verenigde Naties stil bij die slachtoffers.

Die Dag is het de Internationale Dag van Herdenking van Slachtoffers van Geweld vanwege Religie of Geloof. Zo'n lange naam voor een Dag spreekt al snel voor zichzelf, dus u kunt zelf wel invullen wat we die Dag doen. Niet alleen staan we stil bij de slachtoffers, we herdenken ook manieren waarop we zulk geweld in de toekomst kunnen voorkomen en hoe we daar zelf een steentje aan kunnen bijdragen. Het is vooral een Dag waarop ook overheden nadenken over het implementeren van wetten en regels om deze rechten vast te leggen.

Alle informatie over deze Dag is te vinden op deze website van de VN.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag voor Slachtoffers van Religieus Geweld!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Verbroedering
4 februari
De Internationale Dag van Verbroedering is een Dag die draait om broederschap en verbintenis, specifiek tussen religies. De Dag is bedoeld als een moment van bezinning, zodat katholieken met protestanten kunnen blijven praten en joden met moslims.

Dag van de Onnozele Kinderen
28 december
Ja, het is een ietwat vreemde naam voor een Dag. Wij zullen de eersten zijn die dat toe willen geven. Maar achter de Dag van de Onnozele Kinderen zit een dieper verhaal, uit de bijbel welteverstaan.

Internationale Dag van de Religieuze Vrijheid
27 oktober
De vrijheid om te geloven in ieder opperwezen dat je maar wil is een van de belangrijkste fundamenten van ons democratisch bestaan. Of je nou in God of Allah of Vishnu en Krishna gelooft, of dat je zo'n wappie bent die nog steeds denkt dat het Vliegend Spagettimonster een leuke grap is of zelfs als je voor jezelf bedacht hebt dat er helemaal Niets is, het maakt niet uit een groot deel van de westerse wereld.

22
augustus

22 aug

Deze site gebruikt Cookies.