19 november

Internationale Leer-over-het-jodendomdag

19 november - over 49 dagen elke 3e zondag van november
In 2024 op 17 november
Aangepast op 13 november 19:45

Internationale Leer-over-het-jodendomdag

Categorie:
201-religion Religie

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Iedere derde zondag in november vindt de Global Day of Jewish Learning plaats, een internationale Dag om meer te leren over het jodendom en de diepere betekenis van hun geloof. De Dag werd in 2010 opgericht als eerbetoon aan de leer van rabbijn Adin Even-Israel Steinsaltz z”l, een invloedrijke theoloog in het jodendom. De Dag wordt wereldwijd door meer dan 400 organisaties ondersteund. De Dag wordt gevierd in synagogen en andere geloofshuizen. Er wordt daar bijvoorbeeld voorgelezen uit de Talmoed en er worden discussiepanels georganiseerd om dieper over het jodendom en de leer ervan te discussiëren.

In Nederland wordt dit door Crescas gedaan in samenwerking met stichting ParDes. Niet alleen rabbijnen, maar iedereen die geïnteresseerd is mag dan ook aan de Dag meedoen.

Wens iemand een Fijne Internationale Leer-over-het-jodendomdag!
Verwante Dagen

Hervormingsdag
31 oktober
Hervormingsdag of Reformatiedag is een herdenkingsdag op $datum in de protestantse kerk. Deze Dag staat in het teken van Maarten Luther, die op 31 oktober 1517 zijn 95 stellingen tegen situaties in de Rooms-Katholieke Kerk heeft gepubliceerd.

Wereld Gebedsdag
3 maart
Opvallend voor de Wereld Gebedsdag, is dat dit een Dag is die voornamelijk bedoeld is voor vrouwen. Volgens de officiële website is het doel van de Dag om "Samen te vieren en te delen", door wereldwijd "vrouwen te verenigen in een keten van gebed".

Allerzielen
2 november
Allerzielen is nauw verbonden met

19
november

19 nov

Eerdere edities:
In 2022: 20 november
In 2021: 21 november
In 2020: 15 november
Deze site gebruikt Cookies.