Sociologie is een wat abstract, maar een belangrijk werkveld waar we best eens wat meer aandacht voor mogen hebben. Dat doen we op 10 juni, want dan is het de Dag van de Sociologie. Tijdens deze Dag komen sociologen van over de hele wereld bijeen om over sociologische vraagstukken te discussiëren.
De Dag van de Sociologie vindt plaats op de Universiteit van Leuven, specifiek op het departement Sociologie aan de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen. De Dag wordt georganiseerd door de Nederlandse Sociologie Vereniging, en is bedoeld als discussieplatform voor sociologische onderwerpen. Tijdens de Dag kunnen onderzoekers papers insturen die op de Dag zelf besproken worden.
Meer informatie, zoals een programma, kunt u na wat doorklikken vinden op de website van de NSV
Wetenschap en de zoektocht naar de waarheid zijn van levensbelang voor de mens. Hoe lang hadden we ziek moeten blijven zonder penicilline of zelfs het coronavaccin, hoeveel harder hadden we moeten werken zonder de stoommachine en hoe donker waren de dagen geweest zonder de gloeilamp?
Statistieken, dat klinkt als iets heel ingewikkelds en wiskundigs, en ook niet echt heel boeiend om eerlijk te zijn. Wees gerust, op Wereld StatistiekDag hoeft u zelf niets te berekenen of formules toe te passen op iets, maar u moet wel even beseffen hoe belangrijk het is dat dergelijk werk door bepaalde mensen en organisaties wordt gedaan.
Op 21 juli 1969 zette de mensheid zijn grootste stap ooit. Neil Armstrong zette toen voor het eerst een voet op een ander hemellichaam. De maanlanding mocht dan wel voortkomen uit een Koude Oorlog met het doel de Sovjets technologisch af te troeven, maar het zorgde wel voor een van de meest historisch significante momenten in onze 10.
10 juni
10 jun
Eerdere edities: In 2022: 10 juni In 2020: 28 mei In 2019: 27 juni