Vroeger kon je gewoon op je achtiende met een hogeschooldiploma een bedrijf binnenlopen, om een baan vragen, en 45 jaar later met een gouden horloge in je ene hand en je riante pensioen in de andere lekker van je schemerjaren genieten. Tegenwoordig is de economie een stuk ingewikkelder. Millennials hoppen van flexcontract naar eenmanszaak en bouwen misschien wel of juist niet pensioen op bij een handvol fondsen, hun zekerheid is lager, hun werktijden zijn langer... En dat vinden we heerlijk! Op 11 mei is het de Dag van de Modern Werkende om precies deze vrijheid te eren.
De Dag van de Modern Werkende is in het leven geroepen door de Werkvereniging, een belangenorganisatie voor iedereen in het werkende leven. De club wil tijdens deze Dag aandacht vragen voor de moderne realiteit van werk, maar 11 mei is ook bedoeld om stil te staan bij de problemen en uitdagingen die dat met zich meebrengt.
Informatie over wat er deze Dag precies allemaal te vieren valt vindt u hier.
Voor de meeste mensen vallen deurwaarders in één categorie als telemarketeers, parkeerwachters en cryptovalutahandelaren: slechte mensen die het vooral gemunt hebben op de zwakken in de samenleving.
De prostitutie is het oudste beroep ter wereld, maar het stigma er omheen is in de afgelopen pak-em-beet 10.000 jaar niet heel erg verbeterd. Sekswerkers hebben nog steeds te maken met discriminatie en onveiligheid, veel meer dan andere beroepen.
Grote multinationals mogen dan wel constant in de belangstelling staan, maar de échte motor van de economie zijn kleine en middelgrote bedrijven. Samen vormen die wereldwijd 90% van het bedrijfsleven, en gemiddeld zijn ze goed voor zo'n 60 tot 70% van de werkgelegenheid en meer dan de helft van het BNP.
11 mei
11 mei
Eerdere edities: In 2023: 11 mei In 2022: 11 mei In 2020: 11 mei