8 juni

Internationale Dag van de Gerechtsdeurwaarder

8 juni - over 3 dagen elke 2e donderdag van juni
In 2024 op 13 juni
Aangepast op 10 november 21:41

Internationale Dag van de Gerechtsdeurwaarder

Categorie:
119-piggy-bank Economie

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Voor de meeste mensen vallen deurwaarders in één categorie als telemarketeers, parkeerwachters en cryptovalutahandelaren: slechte mensen die het vooral gemunt hebben op de zwakken in de samenleving. De deurwaarders zijn ook niet helemaal blind voor het stigma op hun vak en hebben de tweede donderdag in juni dan ook uitgeroepen tot de Internationale Dag van de Deurwaarder. Op die Dag vertellen de parasieten wat ze allemaal nog meer doen naast het innen van te laat betaalde verkeersboetes en het uit huis plaatsen van arme mensen.

Op deze International Day of the Judicial Officer, zoals de Dag vrij vertaald heet, laten deurwaarders zien wat hun werk precies inhoudt en hoe het in het rechtssysteem past. Zo komen ze niet alleen met een busje alle meubels uit een huis halen, ze praten ook met rechters en schuldhulpverleners en de politie en proberen op die manier mensen met schulden verder te helpen.

Tijdens deze Dag kunt u zich bij verschillende gerechtsdeurwaarders aanmelden om een dagje mee te lopen. Zo kunt u zien wat de deurwaarders daadwerkelijk doen. De Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders helpt daar in Nederland bij mee. "Erover vertellen komt niet altijd goed aan, beter is het om anderen te laten zien wat het vak inhoudt", zegt KBvG-voorzitter Chris Bakhuis. Meer informatie is dan ook op die website te vinden.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Gerechtsdeurwaarder!




Verwante Dagen

Dag van de Munt
17 juni
De Dag van de Munt vindt ieder jaar plaats op de derde zaterdag in juni in het gebouw van De Koninklijke Nederlandse Munt (KNM). De KNM produceert sinds 1567 de officiële Nederlandse munt - daarmee is het ook één van de oudste bedrijven van Nederland.

Dag van de Projectontwikkeling
25 mei
De Dag van de Projectontwikkeling is hét trefpunt voor bestuurders en vastgoedprofessionals die project- en gebiedsontwikkeling tot een duurzaam succes willen maken.

Internationale Dag van Veiligheid op het Werk
28 april
De International Labour Organisation (ILO) roept sinds 2005 28 april uit tot Internationale Dag van Veiligheid op het Werk, onder de Engelse naam bekend als World Day for Safety and Health at Work.

8
juni

8 jun

Eerdere edities:
In 2022: 9 juni
Deze site gebruikt Cookies.