13 juni

Internationale Dag van de Gerechtsdeurwaarder

13 juni - over 52 dagen elke 2e donderdag van juni
In 2025 op 12 juni
Aangepast op 12 oktober 20:20

Internationale Dag van de Gerechtsdeurwaarder

Categorie:
119-piggy-bank Economie

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Voor de meeste mensen vallen deurwaarders in één categorie als telemarketeers, parkeerwachters en cryptovalutahandelaren: slechte mensen die het vooral gemunt hebben op de zwakken in de samenleving. De deurwaarders zijn ook niet helemaal blind voor het stigma op hun vak en hebben de tweede donderdag in juni dan ook uitgeroepen tot de Internationale Dag van de Deurwaarder. Op die Dag vertellen de parasieten wat ze allemaal nog meer doen naast het innen van te laat betaalde verkeersboetes en het uit huis plaatsen van arme mensen.

Op deze International Day of the Judicial Officer, zoals de Dag vrij vertaald heet, laten deurwaarders zien wat hun werk precies inhoudt en hoe het in het rechtssysteem past. Zo komen ze niet alleen met een busje alle meubels uit een huis halen, ze praten ook met rechters en schuldhulpverleners en de politie en proberen op die manier mensen met schulden verder te helpen.

Tijdens deze Dag kunt u zich bij verschillende gerechtsdeurwaarders aanmelden om een dagje mee te lopen. Zo kunt u zien wat de deurwaarders daadwerkelijk doen. De Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders helpt daar in Nederland bij mee. "Erover vertellen komt niet altijd goed aan, beter is het om anderen te laten zien wat het vak inhoudt", zegt KBvG-voorzitter Chris Bakhuis. Meer informatie is dan ook op die website te vinden.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Gerechtsdeurwaarder!
Verwante Dagen

Dag van de Flexmedewerker
20 juni
De flexmedewerker is de ruggengraat van de Nederlandse economie en verdient meer aandacht dan ze krijgen. Veel bedrijven zijn nergens zonder deze knappe koppen.

Dag van de Planner
1 maart
Juist in deze tijden van ongekende personeelstekorten is een goede planner van levensbelang voor organisaties. Zonder hen lopen de roosters compleet in de soep en rijden de treinen niet, komen de monteurs niet opdagen om de reparaties uit te voeren en komen de vrachtwagens niet op het juiste moment op de juiste bestemming.

Dag van de Arbeid
1 mei
Geef het maar toe: Ook u zit vaak genoeg op de klok te kijken tijdens het werk. Die laatste twee uurtjes, die 4-uursdip, daar heeft u soms helemaal geen zin in.

13
juni

13 jun

Eerdere edities:
In 2023: 8 juni
In 2022: 9 juni
Deze site gebruikt Cookies.