Grote multinationals mogen dan wel constant in de belangstelling staan, maar de échte motor van de economie zijn kleine en middelgrote bedrijven. Samen vormen die wereldwijd 90% van het bedrijfsleven, en gemiddeld zijn ze goed voor zo'n 60 tot 70% van de werkgelegenheid en meer dan de helft van het BNP. Daar mogen we dus best eens wat meer aandacht aan geven. Dat doen we op 27 juni, want dan is het de Internationale Dag van het Micro- en Klein Bedrijf.
Ook deze Dag is in het leven geroepen door de Verenigde Naties, die het belang van kleine bedrijfjes voor de economie centraal willen zetten. Tijdens de Dag worden er over de hele wereld campagnes gehouden en wordt er gekeken naar hoe MKB's kunnen worden gestimuleerd met bijvoorbeeld belastingvoordelen.
Systeembeheerders hebben het zwaar. Vergis u niet. Na jarenlange scholing en ervaring, hele weekenden weggooien om kleine programmaatjes te schrijven op donkere zolders en duizenden bladzijden lezen in handboeken zijn de systeembeheerders vloeiend geworden in HTML, Perl, Java, Python, C, C++ en Unix.
Deze Dag is in het leven geroepen om wereldwijd een vuist te maken tegen armoede. In 1987 is de Dag opgericht en erkend door de Verenigde Naties. Tijdens de bijeenkomsten die er op de Dag worden georganiseerd, komen duizenden mensen samen tijdens protestmarsen en demonstraties.
De flexmedewerker is de ruggengraat van de Nederlandse economie en verdient meer aandacht dan ze krijgen. Veel bedrijven zijn nergens zonder deze knappe koppen.