1 maart

Dag van de Eendagsvlieg

LET OP: deze Dag is in 2022 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2022 versie van deze Dag.
1 maart 2022 - 731 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 1 januari 12:05


Categorie:
120-headphones Muziek

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Veel van de grootste en fijnste hits aller tijden komen van bands of zangers waar we nooit meer iets van horen. Laten we wel wezen, wat heeft Rick Astley na zijn prachtige meesterwerk nog gedaan? Er zijn tientallen artiesten die geen glansrijke carrière meer hebben na hun ene monsterhit, maar dat hoeft ook niet. Op 1 maart viert Radio 10 namelijk de Dag van de Eendagsvlieg, die speciaal bedoeld is voor al die lekker meezingers van zangers die niet meer zwang zijn.

De radiozender speelt dan de hele Dag grote hits af van eendagsvliegen en one-hit-wonders. Verwacht die dag dus Music van John Miles, of Runaway Train van Soul Asylum, en meer van dat soort klassiekers. Al die informatie is ook te vinden op deze website.

Wens iemand een Fijne Dag van de Eendagsvlieg!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Platenzaak
20 april
Hoewel moderne apps als Spotify en iTunes onze muziekluistergewoonten radicaal hebben veranderd, missen we het nostalgische element van het snuffelen door bakken vinyl nog wel eens.

Internationale Muziekdag
1 oktober
De Internationale Muziek-Raad heeft de Internationale Dag van de Muziek uitgeroepen. De eer van deze uitroep komt op naam van Lord Yehudi Menuhin (president van de Raad) en dateert al uit 1975, naar aanleiding van een aangenomen resolutie in 1973 van UNESCO.

Dag van het Muzieksopleidersakkoord
5 oktober
U heeft er waarschijnlijk net zo weinig van meegekregen als wij, maar op 5 oktober 2020 werd het Muziekopleidersakkoord afgesloten. Dat is een samenwerking tussen leraren en scholen in het muziekonderwijs om hun vakgebied te verbeteren.

Deze site gebruikt Cookies.