1 maart

Dag van de Eendagsvlieg

LET OP: deze Dag is in 2022 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2022 versie van deze Dag.
1 maart 2022 - 460 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 1 januari 12:05


Categorie:
120-headphones Muziek

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Veel van de grootste en fijnste hits aller tijden komen van bands of zangers waar we nooit meer iets van horen. Laten we wel wezen, wat heeft Rick Astley na zijn prachtige meesterwerk nog gedaan? Er zijn tientallen artiesten die geen glansrijke carrière meer hebben na hun ene monsterhit, maar dat hoeft ook niet. Op 1 maart viert Radio 10 namelijk de Dag van de Eendagsvlieg, die speciaal bedoeld is voor al die lekker meezingers van zangers die niet meer zwang zijn.

De radiozender speelt dan de hele Dag grote hits af van eendagsvliegen en one-hit-wonders. Verwacht die dag dus Music van John Miles, of Runaway Train van Soul Asylum, en meer van dat soort klassiekers. Al die informatie is ook te vinden op deze website.

Wens iemand een Fijne Dag van de Eendagsvlieg!
Verwante Dagen

Dag van de Muzikanten
22 november
22 november is de dag van de Heilige Sint Cecilia. Zij is de patrones van de muzikanten, zangers, componisten en dergelijke. Heel veel harmonie-orkesten en fanfares vieren die dag hun "Cecilia" feest, vaak gaat dit gepaard met het opluisteren van een misviering of een tocht op straat van café naar café.

Dag van het Muzieksopleidersakkoord
5 oktober
U heeft er waarschijnlijk net zo weinig van meegekregen als wij, maar op 5 oktober 2020 werd het Muziekopleidersakkoord afgesloten. Dat is een samenwerking tussen leraren en scholen in het muziekonderwijs om hun vakgebied te verbeteren.

Dag van de Componist
17 juni
Muziekplatform New Music NOW organiseert op $datum de Dag van de Componist. De Dag is bedoeld om aandacht te vragen voor muziekmakers van ieder kaliber.

Deze site gebruikt Cookies.