1 maart

Dag van de Eendagsvlieg

1 maart - 231 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 22 oktober 21:28


Categorie:
120-headphones Muziek

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Veel van de grootste en fijnste hits aller tijden komen van bands of zangers waar we nooit meer iets van horen. Laten we wel wezen, wat heeft Rick Astley na zijn prachtige meesterwerk nog gedaan? Er zijn tientallen artiesten die geen glansrijke carrière meer hebben na hun ene monsterhit, maar dat hoeft ook niet. Op 1 maart viert Radio 10 namelijk de Dag van de Eendagsvlieg, die speciaal bedoeld is voor al die lekker meezingers van zangers die niet meer zwang zijn.

De radiozender speelt dan de hele Dag grote hits af van eendagsvliegen en one-hit-wonders. Verwacht die dag dus Music van John Miles, of Runaway Train van Soul Asylum, en meer van dat soort klassiekers. Al die informatie is ook te vinden op deze website.

Wens iemand een Fijne Dag van de Eendagsvlieg!
Verwante Dagen

Dag van de Muzikanten
22 november
22 november is de dag van de Heilige Sint Cecilia. Zij is de patrones van de muzikanten, zangers, componisten en dergelijke. Heel veel harmonie-orkesten en fanfares vieren die dag hun "Cecilia" feest, vaak gaat dit gepaard met het opluisteren van een misviering of een tocht op straat van café naar café.

Internationale Dag van het Koor
12 december
Wees eens eerlijk; wat is er nou mooier dan koormuziek? Weinig, toch? Op de tweede zondag van december wordt al 20 jaar lang de Internationale Dag van het Koor gehouden, maar dat is niet alleen maar vanwege de schoonheid van meerdere stemmen die in harmonie prachtige liederen zingen.

Internationale Dag van de Muziekvrijheid
3 maart
Niet alleen de pers heeft in sommige landen met censuur te maken, maar ook andere zaken zoals muziek hebben te lijden onder opressieve regimes die vrije teksten nogal eens de kop in willen drukken.

1
maart

1 mrt

Komende Dagen
Antillendag
Antillendag
21 oktober
Deze site gebruikt Cookies.