1 maart

Dag van de Eendagsvlieg

1 maart - 216 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 1 januari 12:05


Categorie:
120-headphones Muziek

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Veel van de grootste en fijnste hits aller tijden komen van bands of zangers waar we nooit meer iets van horen. Laten we wel wezen, wat heeft Rick Astley na zijn prachtige meesterwerk nog gedaan? Er zijn tientallen artiesten die geen glansrijke carrière meer hebben na hun ene monsterhit, maar dat hoeft ook niet. Op 1 maart viert Radio 10 namelijk de Dag van de Eendagsvlieg, die speciaal bedoeld is voor al die lekker meezingers van zangers die niet meer zwang zijn.

De radiozender speelt dan de hele Dag grote hits af van eendagsvliegen en one-hit-wonders. Verwacht die dag dus Music van John Miles, of Runaway Train van Soul Asylum, en meer van dat soort klassiekers. Al die informatie is ook te vinden op deze website.

Wens iemand een Fijne Dag van de Eendagsvlieg!
Verwante Dagen

Internationale Muziekdag
1 oktober
De Internationale Muziek-Raad heeft de Internationale Dag van de Muziek uitgeroepen. De eer van deze uitroep komt op naam van Lord Yehudi Menuhin (president van de Raad) en dateert al uit 1975, naar aanleiding van een aangenomen resolutie in 1973 van UNESCO.

Dag van de Componist
18 juni
Muziekplatform New Music NOW organiseert op $datum de Dag van de Componist. De Dag is bedoeld om aandacht te vragen voor muziekmakers van ieder kaliber.

Internationale Dag van het Koor
11 december
Wees eens eerlijk; wat is er nou mooier dan koormuziek? Weinig, toch? Op de tweede zondag van december wordt al 20 jaar lang de Internationale Dag van het Koor gehouden, maar dat is niet alleen maar vanwege de schoonheid van meerdere stemmen die in harmonie prachtige liederen zingen.

1
maart

1 mrt

Deze site gebruikt Cookies.