5 oktober

Dag van het Muzieksopleidersakkoord

5 oktober - over 139 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20


Categorie:
120-headphones Muziek

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

U heeft er waarschijnlijk net zo weinig van meegekregen als wij, maar op 5 oktober 2020 werd het Muziekopleidersakkoord afgesloten. Dat is een samenwerking tussen leraren en scholen in het muziekonderwijs om hun vakgebied te verbeteren. Ieder jaar wordt de ondertekening gevierd tijdens de Dag van het Muziekopleidersakkoord.

Dat gebeurt dus ook dit jaar. Op die Dag kijken alle betrokken partijen, zoals onderwijsinstellingen en pabo's, naar wat het akkoord hen heeft gebracht en of het zijn vruchten heeft afgeworpen.

Alle informatie daarover, en natuurlijk over het Muziekopleidersakkoord zelf, leest u op websites zoals deze.

Wens iemand een Fijne Dag van het Muzieksopleidersakkoord!
Verwante Dagen

Internationale Dag van het Koor
8 december
Wees eens eerlijk; wat is er nou mooier dan koormuziek? Weinig, toch? Op de tweede zondag van december wordt al 20 jaar lang de Internationale Dag van het Koor gehouden, maar dat is niet alleen maar vanwege de schoonheid van meerdere stemmen die in harmonie prachtige liederen zingen.

Internationale Dag van de Muziekvrijheid
3 maart
Niet alleen de pers heeft in sommige landen met censuur te maken, maar ook andere zaken zoals muziek hebben te lijden onder opressieve regimes die vrije teksten nogal eens de kop in willen drukken.

Dag van de Muzikanten
22 november
22 november is de dag van de Heilige Sint Cecilia. Zij is de patrones van de muzikanten, zangers, componisten en dergelijke. Heel veel harmonie-orkesten en fanfares vieren die dag hun "Cecilia" feest, vaak gaat dit gepaard met het opluisteren van een misviering of een tocht op straat van café naar café.

5
oktober

5 okt

Komende Dagen
Deze site gebruikt Cookies.