Met de huidige klimaatproblemen rondom stikstofuitstoot en een rap verzengende aarde is de chemische industrie nou niet bepaald een populaire sector. Maar tegelijkertijd is dit 'één van de belangrijkste sectoren van onze economie', schrijft de branchevereniging, die vooral hamert op de export en het belang voor de gehele Nederlandse industrie in het algemeen. Zij zetten daarom op 28 september de sector in hetzelfde zonnetje dat mede door de chemische industrie steeds gevaarlijker wordt.
Op de website van de Vereniging Nederlandse Chemische Warehousingbedrijven (VNCW) staat weinig informatie, laat staan over de vervuiling van de branche, maar in een persbericht schrijft de organisatie dat de industrie 'jaarlijks voor bijna 20% van de gehele Nederlandse export zorgt'. Ook is de chemische sector essentiaal voor de farmaceutische en voedingsindustrie en zelfs voor mobiele telefoons. Daarmee is het 'één van de belangrijkste sectoren van onze economie', al zou het natuurlijk vreemd zijn als een brancheorganisatie iets anders zei.
Op de Dag staan voornamelijk de werknemers centraal die in dit werkveld zitten. Een concreet onderdeel van de Dag dat wél al bekend is is dat er een verkiezing wordt gehouden voor de ‘Gevaarlijke stoffen medewerker 2022’ [sic].
De International Labour Organisation (ILO) roept sinds 2005 28 april uit tot Internationale Dag van Veiligheid op het Werk, onder de Engelse naam bekend als World Day for Safety and Health at Work.
Deze Dag is in het leven geroepen om wereldwijd een vuist te maken tegen armoede. In 1987 is de Dag opgericht en erkend door de Verenigde Naties. Tijdens de bijeenkomsten die er op de Dag worden georganiseerd, komen duizenden mensen samen tijdens protestmarsen en demonstraties.
Ook op het FijneDagVan-hoofdkwartier hechten we veel waarde aan veiligheid. Niet alleen is de veiligheidshelm een verplicht onderdeel van de dresscode, er is ook een BHV'er in ons pand aanwezig, een bedrijfshulpverlener.