Ook op het FijneDagVan-hoofdkwartier hechten we veel waarde aan veiligheid. Niet alleen is de veiligheidshelm een verplicht onderdeel van de dresscode, er is ook een BHV'er in ons pand aanwezig, een bedrijfshulpverlener. Dat is iemand die weet wat er moet gebeuren als de pleuris losbreekt.
Bij brand, tsunami's of buitenaardse aanvallen kunnen deze bedrijfshulpverleners hun EHBO-trainingen in de praktijk brengen. Dit zijn namelijk de mensen die zorgen voor het welzijn van hun collega's in het geval van calamiteiten. De meeste bedrijven hebben er een of meerdere, vaak is dat ook een verplicht onderdeel van de Arbowet. Hopelijk hoeft u nooit van hun kennis gebruik te maken, maar het is fijn om te weten dat ze er zijn, nietwaar?
Vrijwillig Over het algemeen is de BHV'er een collega, gewoon iemand die ook met u aan de machine staat of aan het andere bureau zit, die deze nobele taak vrijwillig (of soms tegen een kleine vergoeding) op zich heeft genomen. Die ruim 500.000 altruïstische redders verdienen daar best een pluim voor - iets dat veel te weinig gebeurt volgens de oprichters van de BHV. De Dag van de BHV wordt vanaf 2012 ieder jaar op de eerste maandag van november gevierd.
Grote kans dat u in de afgelopen jaren compleet bent vergeten dat er ergens in uw bedrijf een hr-medewerker rondloopt. Wie heeft ze eigenlijk nodig, nu tijdens thuiswerken-vanwege-covid?
De Nationale Secretaressedag is onverminderd één van de meest populaire Dagen van het jaar. Met veel media-aandacht heeft dit evenement een groot gevolg gekregen.
Systeembeheerders hebben het zwaar. Vergis u niet. Na jarenlange scholing en ervaring, hele weekenden weggooien om kleine programmaatjes te schrijven op donkere zolders en duizenden bladzijden lezen in handboeken zijn de systeembeheerders vloeiend geworden in HTML, Perl, Java, Python, C, C++ en Unix.