Deze Dag is in het leven geroepen om wereldwijd een vuist te maken tegen armoede. In 1987 is de Dag opgericht en erkend door de Verenigde Naties. Tijdens de bijeenkomsten die er op de Dag worden georganiseerd, komen duizenden mensen samen tijdens protestmarsen en demonstraties. Tijdens die bijeenkomsten hopen de mensen samen iets te kunnen doen aan de extreme armoede in derdewereldlanden.
Het uitroeien van armoede (en honger) is een van de Milleniumdoelen van de Verenigde Naties. Armoede wordt gedefinieerd als "het rondkomen van (minder dan) 1 dollar per dag". In 2015 moet het aantal mensen dat onder deze armoedegrens leeft met minimaal de helft verminderd zijn. In 1990 (toen de Milleniumdoelen werden opgesteld) waren dat 1,8 miljard mensen - bijna een derde van de wereldbevolking.
Meer informatie? De officiele website is die van de Verenigde Naties, waar alles staat dat er op deze Dag gedaan wordt. En hier vindt u het officiele VN-rapport over de te nemen acties en de te stellen doelen.
Wens iemand een Fijne Internationale Dag ter Bestrijding van Extreme Armoede!
Grote multinationals mogen dan wel constant in de belangstelling staan, maar de échte motor van de economie zijn kleine en middelgrote bedrijven. Samen vormen die wereldwijd 90% van het bedrijfsleven, en gemiddeld zijn ze goed voor zo'n 60 tot 70% van de werkgelegenheid en meer dan de helft van het BNP.
Thuiswerken is, na twee jaar corona, voor de meeste Nederlandse kantoortijgers helemaal bon ton. Ook nu de maatregelen grotendeels de deur zijn gewezen blijkt dat werken minstens zo efficiënt is als je niet eerst twee uur in een spitstrein hoeft te zitten en je gewoon je pantoffels aan kunt houden.
Het Vakcentrum is "de brancheorganisatie van de zelfstandige detaillist in de foodsector en de fast moving consumer goods" (zelf invulling aan geven). En ook zij hebben een Dag.