Deze Dag is in het leven geroepen om wereldwijd een vuist te maken tegen armoede. In 1987 is de Dag opgericht en erkend door de Verenigde Naties. Tijdens de bijeenkomsten die er op de Dag worden georganiseerd, komen duizenden mensen samen tijdens protestmarsen en demonstraties. Tijdens die bijeenkomsten hopen de mensen samen iets te kunnen doen aan de extreme armoede in derdewereldlanden.
Het uitroeien van armoede (en honger) is een van de Milleniumdoelen van de Verenigde Naties. Armoede wordt gedefinieerd als "het rondkomen van (minder dan) 1 dollar per dag". In 2015 moet het aantal mensen dat onder deze armoedegrens leeft met minimaal de helft verminderd zijn. In 1990 (toen de Milleniumdoelen werden opgesteld) waren dat 1,8 miljard mensen - bijna een derde van de wereldbevolking.
Meer informatie? De officiele website is die van de Verenigde Naties, waar alles staat dat er op deze Dag gedaan wordt. En hier vindt u het officiele VN-rapport over de te nemen acties en de te stellen doelen.
Wens iemand een Fijne Internationale Dag ter Bestrijding van Extreme Armoede!
De prostitutie is het oudste beroep ter wereld, maar het stigma er omheen is in de afgelopen pak-em-beet 10.000 jaar niet heel erg verbeterd. Sekswerkers hebben nog steeds te maken met discriminatie en onveiligheid, veel meer dan andere beroepen.
Sekswerk is gewoon werk, maar daar denken de autoriteiten, banken en de maatschappij helaas nog wel eens anders over. Sekswerkers hebben bijvoorbeeld vaak te maken met geweld en kunnen of durven dan minder snel bij de autoriteiten aan te kloppen.
Ook op het FijneDagVan-hoofdkwartier hechten we veel waarde aan veiligheid. Niet alleen is de veiligheidshelm een verplicht onderdeel van de dresscode, er is ook een BHV'er in ons pand aanwezig, een bedrijfshulpverlener.