Bij de chemie kunt u denken aan laboratoria vol rare rookwolken en gekleurde reageerbuisjes, maar niets is minder waar. Zo'n beetje alles om u heen heeft namelijk te maken met chemie, zo stellen de organisatoren van de Dag van de Chemie, die dit jaar op 5 oktober plaatsvindt.
Chemie is overal. In uw voedsel, uw kleren, de computer waarop u dit leest... In het productieproces van veel producten zit ook wel ergens een chemisch proces. Reden genoeg om chemie eindelijk eens van haar middelbareschoolscheikunde-imago af te helpen en te laten zien waar deze tak van wetenschap allemaal voor gebruikt wordt.
Dat doen we tijdens de Dag van de Chemie. Deze Dag vindt dit jaar op 5 oktober plaats door heel Nederland heen. Door het hele land openen bedrijven en fabrieken hun deuren om te laten zien wat zij allemaal doen met chemie. U kunt ook terecht bij ziekenhuizen, waterschappen en laboratoria. Hartstikke leuk uitje dus! U kunt activiteiten volgen, rondleidingen krijgen, meedoen aan workshops of luisteren naar lezingen. In dit overzicht staat wat er allemaal te beleven valt en waar u terecht kunt bij u in de buurt.
Als Nederland een nationaal gerecht heeft, dan is het boerenkool. Een goede, stevige maaltijd, gemaakt voor en door de keiharde landarbeiders die hun koolhydraten nodig hebben na een koude dag op het land.
Juli is geen hele spannende maand op deze website. Er zijn dan slechts een paar Dagen, slechts een Week en juli is ook al geen Maand Van... Waarom dat is, is ons niet helemaal duidelijk.
Zonder chocolade hadden wij het al lang opgegeven. IJs, Mars-repen, vla, of gewoon repen, chocolade is één van 's werelds meest geliefde voedselproducten, en dat mag best een eerbetoon krijgen.
6 oktober
6 okt
Eerdere edities: In 2018: 6 oktober In 2013: 5 oktober In 2012: 21 mei