15 mei

Internationale Dag tegen Zwangerschapsmisselijkheid

15 mei - 89 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 16 mei 16:41


Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Ernstige zwangerschapsmisselijkheid of Hyperemesis Gravidarum kan heel vervelend zijn en heeft naast een grote impact op je lichaam, ook een grote impact op je geest. Hyperemesis gravidarum betekent in het Latijn extreme misselijkheid en braken tijdens de zwangerschap. Internationale HG Awarenessday is georganiseerd door de Stichting ZEHG (Zwangerschapsmisselijkheid en Hyperemesis Gravidarum) en helpt mensen die hier last van hebben. Dit jaarlijkse evenement is dan ook een geweldige kans om het bewustzijn van deze verschrikkelijke zwangerschapsaandoening en de ondersteunende organisaties over de hele wereld te vergroten.

Het allerbelangrijkste doel van Stichting ZEHG is dat er een landelijk protocol komt voor de behandeling van HG en hier is zeker geld voor nodig. Uiteraard kan deze Dag helpen bij het verkrijgen van aandacht, en dus ook meer geld om vrouwen met dit probleem te helpen. En we hopen dat deze 15 mei daarbij een contributie gaat geven.


Wens iemand een Fijne Internationale Dag tegen Zwangerschapsmisselijkheid!
Verwante Dagen

Wereld MSA (Meervoudig systeem atrofie) Dag
3 oktober
Vanaf 2009 vindt ieder jaar op 3 oktober weer Wereld MSA-Dag plaats. MSA staat voor Meervoudig Systeem Atrofie, een niet te genezen hersenziekte waarbij bepaalde delen van je hersenen afsterven, zodat belangrijke lichaamsfuncties als balans houden of zelfs ademhalen niet meer gaan.

Wereld Sjögrendag
23 juli
Ieder jaar vindt op $datum Wereld Sjögrendag plaats. Daarop staat de ietwat obscure maar zeker niet zo zeldzame ziekte van Sjögren centraal. Dat is een chronische autoimmuunziekte waarbij de witte bloedcellen de vochtopwekkende klieren aanvallen.

Wereld Bipolairendag
30 maart
Ieder jaar op 30 maart wordt er aandacht geschonken aan bipolaire stoornissen. 30 maart is de verjaardag van Vincent van Gogh die aan de stoornis leed.

15
mei

15 mei

Komende Dagen
Wereld Hagedissendag
Wereld Hagedissendag
14 augustus
Dag van het Hunebed
16 augustus
Deze site gebruikt Cookies.