Zonder chocolade hadden wij het al lang opgegeven. IJs, Mars-repen, vla, of gewoon repen, chocolade is één van 's werelds meest geliefde voedselproducten, en dat mag best een eerbetoon krijgen. Dat doen we op 13 september tijdens Wereld Chocoladedag!
Op die Dag mag het eindelijk: ongegeneerd, onbeperkt, onbeangstigd en ongenadig veel chocolade naar binnen proppen. Calorieën kunnen die dag de klote krijgen, we vieren dan uitgebreid het bestaan van de lekkerste (en gezondste!) smaakmaker met kilo's cacao. Dat is het enige dat u hoeft te doen: op de bank een bak Ben & Jerry's naar binnen werken of uw hoofd onder zo'n kek founteintje houden.
De datum van 13 september is niet geheel toevallig gekozen, want dat is namelijk de geboortedatum van de vleesgeworden Willy Wonka, Mitch Herschey. Die is hier in Nederland wat minder bekend, maar geniet vooral in Amerika bekendheid als de naamgever van de populaire Herschey-chocoladereep. Ach, kan ons de reden ook schelen, we gaan gewoon genieten! Informatie vindt u op Wikipedia.
Op een doordeweekse dag, als er gewoon een Knorr Wereldgerecht op tafel moet komen, dan gooien we gewoon een mes en vork naast ons bord neer en gaat de pan op tafel.
De kokosnoot. Je moet er van houden. Dit hoofdingrediënt van de Bounty is niet alleen populair onder toeristen die met hun luie kont op maagdelijk witte eilanden in West-Polinesië liggen, maar voor veel bewoners in de tropen is de uit de kluiten gewassen walnoot met melk een belangrijke bron van voeding én economisch gewin.
Wat is er nou leuker én lekkerder dan tapas? Het vingervoedsel in kleine hoeveelheden verovert ook in razend tempo de Nederlandse gastronomie, en land van herkomst Spanje wrijft in zijn handen door die culinairculturele marketing.