Juli is geen hele spannende maand op deze website. Er zijn dan slechts een paar Dagen, slechts een Week en juli is ook al geen Maand Van... Waarom dat is, is ons niet helemaal duidelijk. Komkommertijd, heet het. Gebeurt met al het nieuws; hele krantenredacties geven er in de warme zomermaanden even de brui aan en er is dan ook al geen ruk op tv. Komkommertijd, als er gewoon niks te doen is.
Frisse traditie Lijkt ons het uitgelezen moment voor een Dag van de Komkommer! Het GroentenFruitBureau (dat bestaat echt!) vindt dat ook. Zij willen de komkommertijd als een nieuwe "frisse, sappige traditie". Wat we dan moeten doen? Lijkt ons logisch: Gewoon heel veel van de waterige groente eten! Wanneer u dat doet maakt ons niet zo veel uit (al raden we zelf de barbecue aan), maar het kan vooral op 1 juli. Volgens het GroentenFruitBureau "is het aan de consument om de Dag zo vaak te herhalen als hij wil". Dus doen we dat. Hier vindt u het persbericht met daarin alle informatie.
Omdat duurzaamheid helemaal hip is moet de wereld vergroenen. Zelfs als u uit eten gaat ontkomt u er niet aan. Dat wordt op 18 juni extra erg, want dan is het namelijk de Internationale Dag van de Duurzame Gastronomie.
Op Nationale Pannenkoekendag hoef je je niet druk te maken dat je 's avonds spruitjes of broccoli moet eten. Je mag gewoon ongegeneerd pannenkoeken eten!
Als we de bourgondische Limburgers ergens van kennen, naast hun zachte G, dan is het wel hun bekendste lekkernij: de vlaai. De regionale taartachtige snack gaat goed bij koffie en komt in allerlei smaken zoals abrikoos en kers, het is divers (met óf zonder slagroom is allebei lekker!