15 september

Wereld MD dag

15 september - over 230 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 1 januari 12:05


Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Een aantal internationale organisaties, waaronder Nederland MD (Nederland) en VSN hebben 15 september uitgeroepen tot Wereld MD dag.

MD staat voor Myotonic Dystrophy en is een ernstige erfelijke ziekte die relatief veel voorkomt maar helaas nog erg onbekend is. Eén van de problemen die MD veroorzaakt is een spierziekte, en als spierziekte is het de meest voorkomende spierziekte. Daarnaast zijn MD patiënten hartpatiënten en ontstaan o.a. neurologische problemen en ademhalingsproblemen. De Dag is uiteraard bedoeld om meer aandacht aan deze spierziekte te genereren.

Wens iemand een Fijne Wereld MD dag!
Verwante Dagen

Internationale Dag tegen Obstetric Fistula
23 mei
De Verenigde Naties verzinnen het wel. Obstetric Fistula. Het is een niet fijne blessure die vrouwen kunnen oplopen tijdens een geboorte. Jaarlijks zijn er zo'n honderdduizend vrouwen die er mee te maken krijgen.

Wereld COPD-Dag
16 november
COPD staat voor Chronic Obstructive Lung Disease, en uiteraard krijgt ook die ziekte een Dag toebedeeld. De derde woensdag in november maakt de Global Initiative for Chronic Obstructive Lung Disease (GOLD) een vuist tegen deze ziekte.

Dag van de Doktersassistente
3 maart
De Dag van de Doktersassistente is elk jaar op de 1e donderdag van maart. Om de doktersassistente in het zonnetje te zetten. Een beetje commercieel en nageaapt van secretaressedag, maar toch.

15
september

15 sep

Komende Dagen
Wereld Lepradag
Wereld Lepradag
30 januari
Deze site gebruikt Cookies.