2 maart

Dag van de Doktersassistente

2 maart - 94 dagen geleden elke 1e donderdag van maart
In 2024 op 7 maart
Aangepast op 26 februari 20:50

Dag van de Doktersassistente

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

De dokter mag dan levens redden en pijn verlichten, maar achter iedere dokter staat een ijzersterke en krachtige assistent. En waar we dokters altijd bedanken voor hun zorg krijgt deze ruggengraat van de praktijk zelden de erkenning die het verdient. Behalve op 2 maart. Dan is het namelijk de Dag van de Doktersassistent.

De Dag van de Doktersassistent is in het leven geroepen door, hoe kan het ook anders, de Nederlandse Vereniging van Doktersassistenten. Die belangenorganisatie grijpt de Dag aan om de beroepsgroep in het zonnetje te zetten. Doktersassistenten krijgen van de huisarts een bloemetje of ander schouderklopje, en in de praktijk wordt doorgaans wat meer aandacht aan hun werk besteed. Vergelijk het met Nationale Secretaressedag, dat de toon zette voor Dagen als deze.

Meer informatie over deze Dag, inclusief wat er te vieren valt en welke media-aandacht de Dag krijgt, vindt u op de website van de organisator.

Wens iemand een Fijne Dag van de Doktersassistente!
Verwante Dagen

Europese Dag van de Patiëntenrechten
18 april
We leven in tijden waarin we veel zorg nodig hebben. We worden ouder en dikker, dus we liggen straks veel meer en vaker in ziekenhuizen. We gaan meer naar de dokters, hebben toegang tot alle vormen van chirurgie, al dan niet cosmetisch.

Wereld Obesitasdag
4 maart
De meeste mensen klagen wel eens dat ze wat kilo's zouden willen verliezen. Maar obesitas gaat over veel meer dan alleen iets te zwaar zijn; het is een serieus gezondheidsprobleem dat heel veel andere problemen erger maakt.

Nationale Dag van Aandacht voor Sterven
24 mei
Sterven is, naast belasting betalen, de meest normale zaak ter wereld. Iedereen gaat vroeg of laat dood, maar ondanks die onvermijdelijkheid is doodgaan nog steeds een moeilijk, emotioneel en heftig proces voor zowel de stervende als voor de nabestaande.

2
maart

2 mrt

Eerdere edities:
In 2022: 3 maart
In 2021: 4 maart
In 2020: 5 maart
Deze site gebruikt Cookies.