7 maart

Dag van de Doktersassistente

7 maart - over 6 dagen elke 1e donderdag van maart
In 2025 op 6 maart
Aangepast op 12 oktober 20:20

Dag van de Doktersassistente

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

De dokter mag dan levens redden en pijn verlichten, maar achter iedere dokter staat een ijzersterke en krachtige assistent. En waar we dokters altijd bedanken voor hun zorg krijgt deze ruggengraat van de praktijk zelden de erkenning die het verdient. Behalve op 7 maart. Dan is het namelijk de Dag van de Doktersassistent.

De Dag van de Doktersassistent is in het leven geroepen door, hoe kan het ook anders, de Nederlandse Vereniging van Doktersassistenten. Die belangenorganisatie grijpt de Dag aan om de beroepsgroep in het zonnetje te zetten. Doktersassistenten krijgen van de huisarts een bloemetje of ander schouderklopje, en in de praktijk wordt doorgaans wat meer aandacht aan hun werk besteed. Vergelijk het met Nationale Secretaressedag, dat de toon zette voor Dagen als deze.

Meer informatie over deze Dag, inclusief wat er te vieren valt en welke media-aandacht de Dag krijgt, vindt u op de website van de organisator.

Wens iemand een Fijne Dag van de Doktersassistente!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Seksuele Gezondheid
4 september
We hoeven u natuurlijk niet te vertellen dat seks hartstikke leuk is, maar er kleven ook risico's aan. Seksuele ziektes zijn een veelvoorkomend probleem, maar lang niet iedereen durft daar even makkelijk over te praten.

Internationale Dag van de Universele Gezondheidszorg
12 december
In Nederland hebben we het goed. Als u hier naar het ziekenhuis moet hoeft u niet bang te zijn dat de chirurg uw nier ook afpakt als betaling, en de zorg is buitengewoon goed.

Wereld Reumadag
12 oktober
Ieder jaar op 12 oktober vindt de Internationale Dag tegen Reuma plaats. Op deze Dag staat de wereld stil bij reuma en de impact die de ziekte kan hebben op de omgeving.

7
maart

7 mrt

Eerdere edities:
In 2023: 2 maart
In 2022: 3 maart
In 2021: 4 maart
Deze site gebruikt Cookies.