Wereld Bespaardag vindt ieder jaar op 31 oktober plaats om eens goed op die knip te gaan zitten, maar ook om financiële zekerheid te creëren. Niet alleen als individu, maar ook als samenleving. Juist nu is dat relevanter dan ooit.
World Thrift Day of World Savings Day wordt in veel landen op de een of andere manier gevierd. Tijdens de Dag krijgen met name burgers handige tips over hoe ze makkelijk geld kunnen besparen. Het zijn tips die we van ons Nibud regelmatig horen: kijk eens naar alle stilzwijgende abonnementen die we maandelijks betalen, heroverweeg de verzekeringen nog eens en probeer zeker nu de verwarming een standje lager te zetten. In veel landen is Wereld Bespaardag zelfs een nationale feestdag, maar dan wel eentje waarop de banken open moeten blijven. Want waar kun je nou beter bij je besparingen beginnen dan bij de bank?
U kunt zelf met de Dag meedoen door de handige tips te volgen en uw huishoudboekje nog eens door te pluizen. Verwacht verder marketing- en voorlichtingscampagnes vanuit de overheid, maar ook vanuit de financiële sector.
Deze Dag vond zijn oorsprong tijdens het eerste 'bespaarcongres' in 1924 in Milaan. Alles over de Dag is op Wikipedia te vinden.
Op de eerste zaterdag van oktober is het de Nationale Kringloopdag in Nederland. Door onze actieve lezers werden we geattendeerd op deze feestelijke open dag van kringloopwinkels.
De flexmedewerker is de ruggengraat van de Nederlandse economie en verdient meer aandacht dan ze krijgen. Veel bedrijven zijn nergens zonder deze knappe koppen.
Thuiswerken is, na enkele jaren corona, voor de meeste Nederlandse kantoortijgers helemaal bon ton. Ook nu de maatregelen grotendeels de deur zijn gewezen blijkt dat werken minstens zo efficiënt is als je niet eerst twee uur in een spitstrein hoeft te zitten en je gewoon je pantoffels aan kunt houden.