31 oktober

Wereld Bespaardag

31 oktober - 35 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 10 november 21:41

Wereld Bespaardag

Categorie:
119-piggy-bank Economie

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Wereld Bespaardag vindt ieder jaar op 31 oktober plaats om eens goed op die knip te gaan zitten, maar ook om financiële zekerheid te creëren. Niet alleen als individu, maar ook als samenleving. Juist nu is dat relevanter dan ooit.

World Thrift Day of World Savings Day wordt in veel landen op de een of andere manier gevierd. Tijdens de Dag krijgen met name burgers handige tips over hoe ze makkelijk geld kunnen besparen. Het zijn tips die we van ons Nibud regelmatig horen: kijk eens naar alle stilzwijgende abonnementen die we maandelijks betalen, heroverweeg de verzekeringen nog eens en probeer zeker nu de verwarming een standje lager te zetten. In veel landen is Wereld Bespaardag zelfs een nationale feestdag, maar dan wel eentje waarop de banken open moeten blijven. Want waar kun je nou beter bij je besparingen beginnen dan bij de bank?

U kunt zelf met de Dag meedoen door de handige tips te volgen en uw huishoudboekje nog eens door te pluizen. Verwacht verder marketing- en voorlichtingscampagnes vanuit de overheid, maar ook vanuit de financiële sector.

Deze Dag vond zijn oorsprong tijdens het eerste 'bespaarcongres' in 1924 in Milaan. Alles over de Dag is op Wikipedia te vinden.

Wens iemand een Fijne Wereld Bespaardag!
Verwante Dagen

Dag van de Pakketbezorger
8 maart
Niemand is op dit moment essentiëler dan de pakketbezorger. Vergeet IC-artsen, vergeet verpleegkundigen, vergeet de leraren, het zijn die onderbetaalde zzp'ers die met gierende banden door 30-kilometerzones scheuren om ons dat ene nieuwe truitje van de H&M te bezorgen die de echte helden zijn van de coronacrisis.

Dag van het Familiebedrijf
3 oktober
De Dag van het Familiebedrijf is een Dag die is georganiseerd door het IFB (het instituut voor familiebedrijven). Familiebedrijven staan vaak voor stabiliteit en zijn financieel vaak erg gunstig.

Dag van de Arbeid
1 mei
Geef het maar toe: Ook u zit vaak genoeg op de klok te kijken tijdens het werk. Die laatste twee uurtjes, die 4-uursdip, daar heeft u soms helemaal geen zin in.

31
oktober

31 okt

Deze site gebruikt Cookies.