10 januari

Landelijke Aardbeiendag

10 januari - 196 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 15 december 18:53

Landelijke Aardbeiendag

Categorie:
125-food Voedsel

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

De aardbei is het lekkerste fruit dat er bestaat. There, we said it. Zonder aardbeien zou eens leven een stuk minder vrolijker zijn, een stuk zuriger. Hoewel de Dag vroeger de derde dinsdag van april plaatsvond, is deze nu al in januari gevierd. En waarom zou die datum dan niet worden uitgeroepen tot de Dag van de Aardbei, die later werd omgedoopt tot Landelijke Aardbeiendag.

Dat vond namelijk een club een samenwerkingsverband van Nederlandse aardbeienaanbidders en boerenorganisaties, bestaande uit Delphy, BVB Substrates en ZLTO. Die vonden dat de lekkere vitaminebom wel een eigen Dag verdiende, dus hebben we nu naast een Komkommerdag en een Chocoladedag ook een Dag van de Aardbei, of de Landelijke Aardbeiendag.

Wat u die Dag moet doen laat zich raden: eten zult u! Haal een verse bak aardbeien op de markt of direct bij de boer, gooi ze in de yoghurt, plemp er een kilo suiker overheen of bak er een taart van. U mag ze uiteraard ook gewoon zo eten. Alles kan, als u maar genoeg geniet van de fruitsoort.

Ook zijn er allerlei activiteiten in het land te vinden. Zo kunt u uiteraard op bezoek bij een aardbeienboer in de buurt, maar er zijn ook cursussen te volgen over het zelf planten van aardbeien. U vindt alle informatie op de website aardbeidag.nl. Smakelijk!

Wens iemand een Fijne Landelijke Aardbeiendag!
Verwante Dagen

Wereld Veganismedag
1 november
November is Wereld Veganisme Maand, en om die in te luiden vieren we op 1 november Wereld Veganismedag. In 1944 werd namelijk in november The Vegan Society opgericht; een organisatie die "advies geeft over manieren om diervriendelijk te leven ten behoeve van mensen, dieren en onze planeet".

Internationale Anti-Dieetdag
6 mei
Op International Anti-Dieetdag mogen we eindelijk eens stoppen met al het goedbedoelde Sonjabakkeren, Montignaccen of net wat er in de mode is op dat moment.

Wereld Tapasdag
20 juni
Wat is er nou leuker én lekkerder dan tapas? Het vingervoedsel in kleine hoeveelheden verovert ook in razend tempo de Nederlandse gastronomie, en land van herkomst Spanje wrijft in zijn handen door die culinairculturele marketing.

10
januari

10 jan

Eerdere edities:
In 2023: 11 januari
In 2020: 8 januari
In 2019: 9 januari
Deze site gebruikt Cookies.