25 oktober

Dag van de Vlaai

25 oktober - over 75 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 1 augustus 20:43

Dag van de Vlaai

Categorie:
125-food Voedsel

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Als we de bourgondische Limburgers ergens van kennen, naast hun zachte G, dan is het wel hun bekendste lekkernij: de vlaai. De regionale taartachtige snack gaat goed bij koffie en komt in allerlei smaken zoals abrikoos en kers, het is divers (met óf zonder slagroom is allebei lekker!) en voor iedereen geschikt. Reden genoeg voor de gemeente Maastricht om 25 oktober uit te roepen tot Dag van de Vlaai.

Tijdens de Dag van de Vlaai kunt u niet alleen in de Limburgse hoofdstad, maar overal in de zuidelijke provincie, genieten van echt goede vlaai. Bakkers zoals de wereldberoemde Matthieu Hermans doen eraan mee, maar de Dag draait om meer dan alleen de vlaai zelf. De Dag is ook bedoeld om de Limburgse gastvrijheid te tonen.

Ieder jaar wordt er wel een nieuw extraatje toegevoegd aan de Dag. In 2019 werd bijvoorbeeld een vlaai gekozen als symbool (de kiwibesvlaai, mocht u het zich afvragen), in 2020 was er 'vlaai-merchandise' en in 2021 werd er een vlaaifilter op Instagram geïntroduceerd.

Maar u kunt natuurlijk zelf heel makkelijk meedoen door gewoon een goede punt te eten. Liefst in Limburg zelf - veel steden en dorpen doen eraan mee - maar ook bij uw lokale banketbakker kunt u vast terecht. Zolang het maar niet die fabriekstroep van de Multivlaai is. Smakelijk!

Informatie kunt u vinden op bezoekmaastricht.nl.

Wens iemand een Fijne Dag van de Vlaai!
Verwante Dagen

Wereld Melkdag
1 juni
Melk, de witte motor, goed voor elk. Melk is één van de belangrijkste, gezondste en meest universele drankjes ter wereld, en dat mogen we best eens vieren.

Wereld Koffiedag
1 oktober
Koffie, het zwarte goud. We kunnen niet meer zonder. Er gaat geen dag voorbij op onze redactie of we tikken weer wat liters pleur achterover. De energie van de caffeine, de rijke geur van grove maling, de bittere smaak van een dampende mok ochtendritueel, dat is wat ons op de been houdt op een gemiddelde dag.

Wereld Vegetarismedag
1 oktober
Wij zullen u eerlijk bekennen: Wij hebben hier op de FijneDagVan-redactie niet veel op met vegetarisme. Ook niet met vegetariërs in het algemeen. Geitenwollensokkentypes.

25
oktober

25 okt

Deze site gebruikt Cookies.