Op Nationale Pannenkoekendag hoef je je niet druk te maken dat je 's avonds spruitjes of broccoli moet eten. Je mag gewoon ongegeneerd pannenkoeken eten! Dat is namelijk een van de lekkerste gerechten voor jong en oud.
Pannenkoekendag vindt plaats op de Dag aan het einde van de Vastentijd. In die tijd mocht je namelijk geen eieren, melk en vetten eten, en dat zit nu net in pannenkoeken. Daarom aten mensen vroeger traditioneel pannenkoeken nadat de 40 dagen vasten waren afgelopen.
De Dag is al langer bekend in landen als Amerika, Australië en Engeland. In Nederland heeft Tefal, in samenwerking met pannenkoekenmerk Koopmans, de organisatie van de Dag op zich genomen. Groot feest is het Pannenkoekendiëet, dat op veel scholen in Nederland gehouden wordt. Alle informatie is te vinden op www.pannenkoekdag.nl.
De kokosnoot. Je moet er van houden. Dit hoofdingrediënt van de Bounty is niet alleen populair onder toeristen die met hun luie kont op maagdelijk witte eilanden in West-Polinesië liggen, maar voor veel bewoners in de tropen is de uit de kluiten gewassen walnoot met melk een belangrijke bron van voeding én economisch gewin.
Melk, de witte motor, goed voor elk. Melk is één van de belangrijkste, gezondste en meest universele drankjes ter wereld, en dat mogen we best eens vieren.
Deze Dag, ieder jaar op $datum, staat in het teken van dit stuk groente. Die is wereldwijd een ontzettend belangrijke bron van voeding. De peul, of boon, is zeker in derdewereldlanden erg belangrijk voedingsmiddel dat relatief makkelijk te verbouwen is.
8 maart
8 mrt
Eerdere edities: In 2023: 17 maart In 2022: 18 maart In 2021: 19 maart