22 maart

Nationale Pannenkoekendag

aandacht22 maart - 88 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 2 maart 16:46

Nationale Pannenkoekendag

Categorie:
125-food Voedsel

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Op Nationale Pannenkoekendag hoef je je niet druk te maken dat je 's avonds spruitjes of broccoli moet eten. Je mag gewoon ongegeneerd pannenkoeken eten!

Pannenkoekendag vindt plaats op de Dag aan het einde van de Vastentijd. In die tijd mocht je namelijk geen eieren, melk en vetten eten, en dat zit nu net in pannenkoeken. Daarom aten mensen vroeger traditioneel pannenkoeken nadat de 40 dagen vasten af waren gelopen.

De Dag is al langer bekend in landen als Amerika, Australië en Engeland. In Nederland heeft Tefal, in samenwerking met pannenkoekenmerk Koopmans, de Dag georganiseerd. Groot feest is het Pannenkoekendiëet, dat op veel scholen in Nederland gehouden wordt.

Wens iemand een Fijne Nationale Pannenkoekendag!
Verwante Dagen

Internationale Dag van het Bier
2 augustus
Eindelijk. Een Dag waar we echt iets aan hebben. De Internationale Dag van het Bier. De eerste vrijdag van augustus is het raak: goudgele rakkers wegzuipen tot je niet meer kunt.

Nationale Picknickdag
29 juni
Een picknick is iets bijzonders: zo simpel, maar ook zo leuk. Het mooie van de picknick is dat het het perfecte uitje is voor iedereen, want u kunt het zo simpel of uitgebreid maken als u zelf wilt.

Nationale Spekkoekdag
10 mei
Spekkoek is van oorsprong een Indische lekkernij waar veel mensen van houden en echt trots op zijn. Spekkoek mag wat nationalespekkoekdag.nl betreft elke dag van het jaar gegeten worden, maar op $datum zetten ze spekkoek in de spotlights, is de koek een beetje van iedereen en eten we het gezamenlijk.

22
maart

22 mrt

Eerdere edities:
In 2018: 16 maart
In 2017: 24 maart
In 2016: 18 maart
Deze site gebruikt Cookies.