22 maart

Nationale Pannenkoekendag

22 maart - 27 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 2 maart 16:46

Nationale Pannenkoekendag

Categorie:
125-food Voedsel

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Op Nationale Pannenkoekendag hoef je je niet druk te maken dat je 's avonds spruitjes of broccoli moet eten. Je mag gewoon ongegeneerd pannenkoeken eten!

Pannenkoekendag vindt plaats op de Dag aan het einde van de Vastentijd. In die tijd mocht je namelijk geen eieren, melk en vetten eten, en dat zit nu net in pannenkoeken. Daarom aten mensen vroeger traditioneel pannenkoeken nadat de 40 dagen vasten af waren gelopen.

De Dag is al langer bekend in landen als Amerika, Australië en Engeland. In Nederland heeft Tefal, in samenwerking met pannenkoekenmerk Koopmans, de Dag georganiseerd. Groot feest is het Pannenkoekendiëet, dat op veel scholen in Nederland gehouden wordt.

Verwante Dagen

Dag van het Duitse Bier
23 april
Wij mogen na een lange werkdag op de redactie graag een pilsje opentrekken. Maar geef ons alsjeblieft niet dat smerige piswater Heineken of dat onverrijkte Amstel-uranium, want aan dat slootwater hebben we een broertje dood.

Wereld Whiskydag
18 mei
Als je een zware, stressvolle baan hebt, zoals wij hier op de redactie, heb je soms een goede borrel nodig. Na een tijdje voldoet een biertje of twee niet meer, en grijp je dan naar de fles.

Wereld Koffiedag
1 oktober
Koffie, het zwarte goud. We kunnen niet meer zonder. Er gaat geen dag voorbij op onze redactie of we tikken weer wat liters pleur achterover. De energie van de caffeine, de rijke geur van grove maling, de bittere smaak van een dampende mok ochtendritueel, dat is wat ons op de been houdt op een gemiddelde dag.

22
maart

22 mrt

Komende Dagen
Eerste Paasdag
Eerste Paasdag
21 april
Dag van de Aarde
Dag van de Aarde
22 april
Deze site gebruikt Cookies.