5 november

Wereld Tsunamidag

5 november - over 171 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Wereld Tsunamidag

Categorie:
52-pine-tree Natuur

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

In december 2015 heeft de Algemene Raad van de Verenigde Naties 5 november uitgeroepen tot World Tsunami Awareness Day. Initiatiefnemer hiervoor was Japan, het land dat al veelvuldig met dit natuurfenomeen te maken heeft gehad.

Tsunami's zijn erg zeldzaam, maar áls ze voorkomen is de stront meteen goed aan de knikker. In de afgelopen 100 jaar vonden er 58 tsunami's plaats geweest, maar zijn er 260.000 mensen door overleden. Tsunami's zijn daarmee de dodelijkste (natuur)rampen die we kennen. En dan te bedenken dat in 2030 meer dan 50% van de wereldbevolking dicht bij de kust woont... Investeren in goede infrastructuur, goede waarschuwingssystemen en natuurlijk bewustwording is hiervoor nodig en hebben de hoogste prioriteit. Dat is precies het doel van deze Dag.

U vindt meer informatie op deze website.

Wens iemand een Fijne Wereld Tsunamidag!
Verwante Dagen

Internationale Dag ter Voorkoming van Natuurrampen
13 oktober
Natuurrampen zijn hip. Ze zijn "in". Let op, we zeggen niet dat ze leuk zijn hoor. Alleen wel dat ze blijkbaar populair zijn. Want de laatste tijd vinden er veel plaats.

Wereld Waterdag
22 maart
Onze aardkloot bestaat voor 75% uit water en het is een essentieel deel van ons overlevingsproces, dus is het belangrijk goed met water om te gaan. De Verenigde Naties dachten daar in 1992 precies zo over, dus besloten zij naar aanleiding van een milieuconferentie een Dag op te richten.

Wereld Bamboedag
18 september
Bamboe associëren wij vooral met China en panda's. Grotendeels correct, al is dat natuurlijk niet het enige waar dit rap groeiende onkruid woekert. In de Zuid-Aziatische cultuur speelt bamboe in het algemeen een grote rol.

5
november

5 nov

Komende Dagen
Deze site gebruikt Cookies.