5 november

Wereld Tsunamidag

5 november - over 35 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 10 november 21:41

Wereld Tsunamidag

Categorie:
52-pine-tree Natuur

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

In december 2015 heeft de Algemene Raad van de Verenigde Naties 5 november uitgeroepen tot World Tsunami Awareness Day. Initiatiefnemer hiervoor was Japan, het land dat al veelvuldig met dit natuurfenomeen te maken heeft gehad.

Tsunami's zijn erg zeldzaam, maar áls ze voorkomen is de stront meteen goed aan de knikker. In de afgelopen 100 jaar vonden er 58 tsunami's plaats geweest, maar zijn er 260.000 mensen door overleden. Tsunami's zijn daarmee de dodelijkste (natuur)rampen die we kennen. En dan te bedenken dat in 2030 meer dan 50% van de wereldbevolking dicht bij de kust woont... Investeren in goede infrastructuur, goede waarschuwingssystemen en natuurlijk bewustwording is hiervoor nodig en hebben de hoogste prioriteit. Dat is precies het doel van deze Dag.

U vindt meer informatie op deze website.

Wens iemand een Fijne Wereld Tsunamidag!
Verwante Dagen

Wereld Waterlandendag
2 februari
Dan denkt u dat het hier nat is, in ons kikkerlandje. Meer dan een kwart ligt onder zeeniveau en het is ook nog eens bijna altijd aan het regenen. Bah.

Internationale Dag van de Boswachter
31 juli
Hier in Nederland is een boswachter vooral een veredelde parkbeheerder. Niet dat je geen werk hebt aan de aangeharkte boomperken die in ons land voor bos doorgaan, maar in veel landen zoals in Afrika zijn boswachter niet alleen essentiële ecobeheerders maar ook dierenbeschermers.

Wereld Waterdag
22 maart
Onze aardkloot bestaat voor 75% uit water en het is een essentieel deel van ons overlevingsproces, dus is het belangrijk goed met water om te gaan. De Verenigde Naties dachten daar in 1992 precies zo over, dus besloten zij naar aanleiding van een milieuconferentie een Dag op te richten.

5
november

5 nov

Deze site gebruikt Cookies.