4 februari

Internationale Dag van de Verbroedering

4 februari - 239 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 10 november 21:41

Internationale Dag van de Verbroedering

Categorie:
201-religion Religie

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

De Internationale Dag van Verbroedering is een Dag die draait om broederschap en verbintenis, specifiek tussen religies. De Dag is bedoeld als een moment van bezinning, zodat katholieken met protestanten kunnen blijven praten en joden met moslims. Uiteindelijk zijn er namelijk meer dingen die hen als mensen verbinden dan verdelen, en religie kan dat juist dichter bij elkaar brengen.

De Dag is in 2021 in het leven geroepen. De datum van 4 februari is gekozen omdat op die Dag in 2019 paus Fransiscus en imam Ahmad al-Tayyib van Al-Azhar in Abu Dhabi bij elkaar kwamen. Daar kwam een document uit rollen, het 'Broederschap voor wereldvrede en samenleving'.

Informatie over de, toegegeven, enigszins vage invulling en achterliggende gedachte van de Dag kunt u vinden op de website van de VN.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Verbroedering!
Verwante Dagen

Hervormingsdag
31 oktober
Hervormingsdag of Reformatiedag is een herdenkingsdag op $datum in de protestantse kerk. Deze Dag staat in het teken van Maarten Luther, die op 31 oktober 1517 zijn 95 stellingen tegen situaties in de Rooms-Katholieke Kerk heeft gepubliceerd.

Allerzielen
2 november
Allerzielen is nauw verbonden met

Wereld Ziekendag
11 februari
Wereld Ziekendag is een initiatief van de Katholieke Kerk, die paus Johannes Paulus II in 1992 in het leven heeft geroepen. De beste man had zelf Parkinsons, en leed daar erg onder.

4
februari

4 feb

Deze site gebruikt Cookies.