5 november

Kapladag

5 november - over 87 dagen elke 1e zaterdag van november
In 2023 op 4 november
Aangepast op 1 januari 12:33

Kapladag

Categorie:
114-balloon Plezier

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Misschien kent u ze wel misschien kent u ze niet. Kapla zijn houten (speelgoed)stokjes waarmee je kunt bouwen. De Kapladag is voor mensen die Kapla nog niet kennen, en op elke eerste zaterdag van november kennis kunnen maken met deze houten plankjes. In eerste instantie voor kinderen, maar ook natuurlijk ouders die het voor hun kinderen willen kopen.

Iedere eerste zaterdag in november is het Kapladag. Op verschillende plekken in het land kunt u kennis maken met de stokjes. Buiten dat bouwen met blokken gewoon leuk is, biedt het voor kinderen ook nog eens educatieve mogelijkheden. Laat uw creativiteit dus maar bloeien.

Ook wij speelden vroeger met Kapla. Het was een groot feest als we in de kleuterklas de bouwhoek in mochten duiken, en wedstrijdje te doen wie de hoogste toren mocht bouwen. Een Eiffeltoren bouwen is ons nooit gelukt, niet alleen omdat we daar geen geduld voor hadden, maar simpelweg omdat er niet genoeg Kapla's in de doos zaten.

Wens iemand een Fijne Kapladag!
Verwante Dagen

Landelijke Buitenspeeldag
8 juni
Op woensdagmiddag $datum wordt in Nederland de Landelijke Buitenspeeldag gehouden. Op deze Dag worden kinderen gestimuleerd om buiten te gaan spelen en te sporten.

Internationale Praat als een Piraatdag
19 september
Arrr an' avast! Ieder jaar op 19 september is het Praat als een Piraatdag! Deze niet al te serieuze Dag komt - uiteraard - uit Amerika. De Dag is opgericht omdat het praten als een piraat gewoon heel vermakelijk is.

Dag van de Animator
28 juli
Je zult maar met je kroost op een camping staan. Dan kun je maar beter hopen dat ze veel lezen of zichzelf op een andere manier kunnen vermaken, want wat moeten ze anders?

5
november

5 nov

Eerdere edities:
In 2021: 6 november
In 2020: 7 november
In 2019: 2 november
Deze site gebruikt Cookies.