21 mei

Internationale Dag van de Vismigratie

21 mei - 15 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 10 december 00:06

Internationale Dag van de Vismigratie

Categorie:
110-bug Dieren

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

De Internationale Dag van Vismigratie is een serieuze Dag die op meer dan 200 locaties wereldwijd wordt toegepast. Opvallend is de belangrijke inbreng van Nederlandse organisaties als het Wereld Natuur Fonds, adviesbureaus en waterschappen. De Dag benadrukt het belang van open rivieren en migratie van vissen in alle wateren der aarde.

Om een duurzame voorraad van vis te garanderen moeten we rekening houden met de migratie van vissen, zoals de zalm en de forel. Als deze vissen niet kunnen migreren, dan kunnen zij zich ook niet voortplanten. Daarnaast is de visvangst zo veel toegenomen dat het aantal vissen slinkt. Ook het aanleggen van dammen bedreigen de spartelende waterdieren. Genoeg redenen om een Dag te benoemen en meer aandacht te genereren.

Meer informatie is te vinden op www.worldfishmigrationday.com.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Vismigratie!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Olifant
12 augustus
Het grootste landzoogdier ter wereld verdient niets minder dag een eigen Dag. Het machtige beest, met de magnifieke slurf, wordt gelukkig nog niet bedreigd zoals de tijger of de neushoorn, maar om nou te zeggen dat het goed gaat met de machtige viervoeter.

Wereld Zwerfdierendag
4 april
Zielige, verlaten dieren, daar worden zelfs wij helemaal week van. Weinig dingen pijnlijker dan een kat in de goot of een hond die aan een boom is vastgeknoopt.

Internationale Dag van de Otter
31 mei
Otters zijn van die dieren die het maar niet wil lukken in Nederland. We proberen constant om de populatie weer op de been te krijgen maar zonder succes.

21
mei

21 mei

Eerdere edities:
In 2022: 21 mei
In 2020: 16 mei
In 2018: 21 mei
Deze site gebruikt Cookies.