21 mei

Internationale Dag van de Vismigratie

21 mei - 198 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 10 december 00:06

Internationale Dag van de Vismigratie

Categorie:
110-bug Dieren

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

De Internationale Dag van Vismigratie is een serieuze Dag die op meer dan 200 locaties wereldwijd wordt toegepast. Opvallend is de belangrijke inbreng van Nederlandse organisaties als het Wereld Natuur Fonds, adviesbureaus en waterschappen. De Dag benadrukt het belang van open rivieren en migratie van vissen in alle wateren der aarde.

Om een duurzame voorraad van vis te garanderen moeten we rekening houden met de migratie van vissen, zoals de zalm en de forel. Als deze vissen niet kunnen migreren, dan kunnen zij zich ook niet voortplanten. Daarnaast is de visvangst zo veel toegenomen dat het aantal vissen slinkt. Ook het aanleggen van dammen bedreigen de spartelende waterdieren. Genoeg redenen om een Dag te benoemen en meer aandacht te genereren.

Meer informatie is te vinden op www.worldfishmigrationday.com.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Vismigratie!
Verwante Dagen

Wereld Tapirdag
27 april
We vinden tapirs maar rare beesten. Misschien omdat je ze niet eens hebt, hier in Nederland. We zijn ze niet gewend. Dat kan, want de tapir komt slechts voor in Centraal- en Zuid-Amerika, en in Zuidoost-Azie.

Wereld Kwallendag
3 november
Ieder jaar is het op $datum Wereld Kwallendag. Die gaat over de prachtige maar mystieke ruggengraatloze dieren in de zee. Zoals de oorkwal, de parelkwal en menig ander kwal.

Zeeuwse Dag van het Paard
24 juni
Het paard is een belangrijk dier. Tegenwoordig vooral ter vermaak om eens lekker mee door de branding of door het bos te rijden, vroeger ook als transport- en werkmiddel; het is moeilijk te ontkennen hoe belangrijk dit edele beest dier heeft betekent voor onze wereld.

21
mei

21 mei

Eerdere edities:
In 2022: 21 mei
In 2020: 16 mei
In 2018: 21 mei
Deze site gebruikt Cookies.