25 mei

Internationale Dag van de Vismigratie

25 mei - 61 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 17 december 18:03

Internationale Dag van de Vismigratie

Categorie:
110-bug Dieren

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

De Internationale Dag van Vismigratie is een serieuze Dag die op meer dan 200 locaties wereldwijd wordt toegepast. Opvallend is de belangrijke inbreng van Nederlandse organisaties als het Wereld Natuur Fonds, adviesbureaus en waterschappen. De Dag benadrukt het belang van open rivieren en migratie van vissen in alle wateren der aarde.

Om een duurzame voorraad van vis te garanderen moeten we rekening houden met de migratie van vissen, zoals de zalm en de forel. Als deze vissen niet kunnen migreren, dan kunnen zij zich ook niet voortplanten. Daarnaast is de visvangst zo veel toegenomen dat het aantal vissen slinkt. Ook het aanleggen van dammen bedreigen de spartelende waterdieren. Genoeg redenen om een Dag te benoemen en meer aandacht te genereren.

Meer informatie is te vinden op www.worldfishmigrationday.com.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Vismigratie!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Otter
29 mei
Otters zijn van die dieren die het maar niet wil lukken in Nederland. We proberen constant om de populatie weer op de been te krijgen maar zonder succes.

Wereld Kwallendag
3 november
Ieder jaar is het op $datum Wereld Kwallendag. Die gaat over de prachtige maar mystieke ruggengraatloze dieren in de zee. Zoals de oorkwal, de parelkwal en menig ander kwal.

Internationale Dag van de IJsbeer
27 februari
De ijsbeer heeft veel te lijden onder de opwarming van de aarde. Het poolachtige leefgebied van dit majestueze dier wordt steeds kleiner en er is steeds minder voedsel te vinden.

25
mei

25 mei

Eerdere edities:
In 2023: 21 mei
In 2022: 21 mei
In 2020: 16 mei
Deze site gebruikt Cookies.