2 mei

Internationale Dag van de Tonijn

2 mei - 141 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 22 oktober 21:28

Internationale Dag van de Tonijn

Categorie:
110-bug Dieren

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Tonijn is niet alleen lekker op pizza. Miljoenen mensen zijn wereldwijd afhankelijk van de vissoort als dagelijkse proteïnebron, om nog maar niet te spreken over de economische impact die de tonijnvisserij heeft. Maar door klimaatverandering en overbevissing is het voor veel vissers lastig om rond te komen. Op de Internationale Dag van de Tonijn staan we stil bij hoe het tonijnvissen weer duurzaam kan worden en hoe belangrijk het is voor de wereld.

De Dag is in het leven geroepen door de dag is in het leven geroepen door de landen die het Verdrag van Nauru hebben ondertekend. In het kleine Polynesische eilandstaatje kwamen een aantal Oceanië-landen zoals Kiribati, Palau en Tuvalu bij elkaar om gezamenlijk de jacht op tonijn te reguleren.

De Dag is bedoeld om aandacht te vragen voor de tonijnvisserij, maar er wordt onder andere ook een wedstrijd uitgeschreven (de World Tuna Art Day and Talent Quest), die draait om de lokale cultuur van tonijn.

Meer informatie is te vinden op deze website.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Tonijn!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Slang
16 juli
Wist u dat er meer mensen doodgaan aan bijen en wespen dan aan slangen? Nou, dan weet u het nu. En dat is vandaag goed om te weten, want het is Werelddag van de Slang.

Internationale Dag van de Bever
7 april
Helaas hebben we in dit land maar weinig bevers. In de Biesbosch hangen er een paar rond, rond de Gelderse Poort ook, maar daar houdt de aanwezigheid van de uit de kluiten gewassen eekhoorns wel een heel eind op.

Dag van het Therapiedier
17 november
Dieren zijn een geweldige vorm van therapie voor veel verschillende ziektes en aandoeningen. Lekker met een konijn knuffelen, rennen met een hond, het helpt zowel ouderen als kinderen aan een betere gezondheid, meer sociaal contact en minder depressie.

2
mei

2 mei

Komende Dagen
Prinsjesdag
Prinsjesdag
21 september
Deze site gebruikt Cookies.