20 maart

Internationale Dag van de Mus

20 maart - 185 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 19 maart 17:30

Internationale Dag van de Mus

Categorie:
110-bug Dieren

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

De mus is het razendsnelle, kleine vogeltje dat in Nederland veelvuldig voorkomt. Wat zeggen we, wereldwijd is het een van de populairste vogeltjes, en dat verdient zeker een eigen Dag. World Sparrow Day draait om de wel 49 soorten mussen die er wereldwijd bestaan in de familie van de familie Passeridae, waarvan de huismus de bekendste en meestvoorkomende is.

Er is een mussenstichting en een mussenstartpagina, die allemaal draaien om de vogel. Dit soort instanties en organisaties kijkt naar de status van de mus die, net als zoveel dieren, wordt bedreigd door klimaatverandering en stikstofproblematiek. Mensen die werken met deze vogels kunnen op deze Dag samenkomen, netwerken, en ideeën op doen. Verwacht naast deze professionele samenkomsten ook rapporten in de media over hoe het gaat met de mus, en uw lokale natuurvereniging kan ook rondleidingen verzorgen of voorlichtingen geven.

Over de herkomst van de Dag kunt u hier alles lezen. Verder is er een pagina op wikipedia. En is dit een leuke mussenblog.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Mus!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Giraf
21 juni
Aaah, de giraf! Schitterend dier! Het ultieme bewijs van evolutie, met zijn lange nek waarmee deze Serengeti-bewoner wél bij hoge boomblaadjes kon komen en anderen niet.

Internationale Dag van de Bedreigde Diersoorten
17 mei
De Internationale Dag voor Bedreigde Diersoorten wordt gehouden op $datum. Op die dag en in heel de maand worden rondleidingen, tentoonstellingen, speciale presentaties, kinderactiviteiten, filmvoorstellingen, habitatopruiming en andere restauratieprojecten en aanverwante activiteiten uitgevoerd.

Internationale Dag tegen Visvangst
25 maart
De mens mag dan wel door het jagen en verzamelen zijn uitgegroeid tot de grootmacht van nu, maar daar hebben we wel een hoge prijs voor betaald. Stukje bij beetje vissen we de wereldzeeën leeg.

20
maart

20 mrt

Komende Dagen
Wereld Bidag
Wereld Bidag
23 september
Burendag
Burendag
23 september
Deze site gebruikt Cookies.