20 maart

Internationale Dag van de Mus

20 maart - 11 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 19 maart 17:30

Internationale Dag van de Mus

Categorie:
110-bug Dieren

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

De mus is het razendsnelle, kleine vogeltje dat in Nederland veelvuldig voorkomt. Wat zeggen we, wereldwijd is het een van de populairste vogeltjes, en dat verdient zeker een eigen Dag. World Sparrow Day draait om de wel 49 soorten mussen die er wereldwijd bestaan in de familie van de familie Passeridae, waarvan de huismus de bekendste en meestvoorkomende is.

Er is een mussenstichting en een mussenstartpagina, die allemaal draaien om de vogel. Dit soort instanties en organisaties kijkt naar de status van de mus die, net als zoveel dieren, wordt bedreigd door klimaatverandering en stikstofproblematiek. Mensen die werken met deze vogels kunnen op deze Dag samenkomen, netwerken, en ideeën op doen. Verwacht naast deze professionele samenkomsten ook rapporten in de media over hoe het gaat met de mus, en uw lokale natuurvereniging kan ook rondleidingen verzorgen of voorlichtingen geven.

Over de herkomst van de Dag kunt u hier alles lezen. Verder is er een pagina op wikipedia. En is dit een leuke mussenblog.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Mus!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Vismigratie
21 mei
De Internationale Dag van Vismigratie is een serieuze Dag die op meer dan 200 locaties wereldwijd wordt toegepast. Opvallend is de belangrijke inbreng van Nederlandse organisaties als het Wereld Natuur Fonds, adviesbureaus en waterschappen.

Wereld Dierendag
4 oktober
In feite behoeft Wereld Dierendag geen informatie. Op deze unaniem bekende Dag staat natuurlijk alles in het teken van dieren, wat door vrijwel alle huisdierenbezitters ter wereld wordt gevierd.

Internationale Dag van de Vogelmigratie
13 mei
Dat vogels ieder jaar op en neer vliegen van warme naar koude oorden leerden we vroeger op de basisschool al. Tijdens de grote vogeltrek vliegen vogels jaarlijks naar het warme zuiden, maar rond mei komen zij weer terug naar ons land waar het kwik dan weer stijgt.

20
maart

20 mrt

Deze site gebruikt Cookies.