Een migraine gun je niemand. De hoofdpijn die je tijdens zo'n aanval voelt kan je helemaal lam leggen, uitschakelen, zorgen dat je niets meer kunt doen of zeggen... Maar ondertussen is er ook veel onbegrip over migraine, dat door veel mensen nog steeds wel eens wordt aangezien als een flauwe hoofdpijn waar je met een aspirientje en een glas water wel overheen komt. Tijd om voor duidelijkheid te zorgen. Dat doen we tijdens de Internationale Dag van de Migraine, die dit jaar op 12 september plaats vindt.
De Dag van de Migraine is bedoeld om informatie te geven over de ziekte, en om alle misverstanden erover weg te nemen. Nee, migraine is niet 'een beetje hoofdpijn'. Ja, soms kun je er een dag lang compleet door uitgeschakeld worden, Nee, het is niet voor iedereen hetzelfde. Tijdens de Dag kunt u overal verhalen lezen van patiënten, en er informatie over inwinnen bij artsen. Ook wordt er een boek uitgebracht dat om migraine draait, genaamd 'Motel Migraine'.
Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Migraine!
Voor de meeste mensen voelt de coronacrisis als een verre, vage geschiedenis. Iets wat lang geleden begon als iets spannends (beetje Netflixen, Houseparty spelen en stiekem de avondklok ontduiken) is inmiddels voor veel Nederlanders een aparte, korte onderbreking van hun leven.
De Internationale Dag van de Beroerte is natuurlijk bedoeld om meer aandacht te vragen voor de gevaren van beroertes. Die komen namelijk veel te vaak voor en kunnen grote schade of zelfs de dood veroorzaken.
Binnen onze redactie hebben we helaas enige ervaring met hersenschuddingen en hoe moeilijk het in dat geval is om met overprikkeling om te gaan. We begrijpen daarom als geen ander welke problemen hierbij om de hoek komen kijken.