15 april

Internationale Dag van de Kunst

15 april - 34 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Internationale Dag van de Kunst

Categorie:
134-viking Cultuur

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Wat is een wereld zonder kunst? Een dode, dorre bende zonder kleur en plezier. Kunst is belangrijk voor de mensheid, omdat het ons maakt wie we zijn. Dat kunnen we uiteraard uitbundig vieren, en dat doen we specifiek op 15 april. Dan organiseren de Verenigde Naties de Internationale Dag van de Kunst.

Wereld Kunstdag is een ode aan kunst en cultuur, maar heeft ook als doel om culturele diversiteit te promoten. Door kunst kunnen mensen elkaar leren kennen; het overstijgt taal en grenzen. Ook is kunst een expressie van vrijheid, en dat zijn allemaal belangrijke zaken die deze Dag centraal staan.

Er worden zeker ook wel evenementen georganiseerd, zoals in musea of bij cultuurcentra, maar de Dag draait voornamelijk om de viering van kunst en schilderwerken. Ga dus naar het lokale museum of trek zelf juist de kwasten uit de kast om uw creatieve brein de vrije loop te laten.

Deze Dag is georganiseerd door Unesco, de cultuurtak van de VN. Meer informatie over de Dag is dan ook te vinden op hun website.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Kunst!
Verwante Dagen

Sint Maarten
11 november
Sint Maarten staat voor ons voor het uithollen van pompoenen in een blokhut, gevolgd door het aansteken van een kaarsje, om zo met een lampion zo lang mogelijk op te mogen blijven, en uiteindelijk deze creatie met veel pyromaanse gedragingen op een vuurstapel te deponeren.

Halloween
31 oktober
Het griezelfeest Halloween betekent letterlijk de avond voor Allerheiligen (1 november). Halloween wordt dan ook jaarlijks op 31 oktober gevierd. De Dag is met name populair in de Verenigde Staten en ook wel in Engeland, maar langzaamaan verspreidt het feest, en dan vooral het culturele aspect ervan, zich over de wereld.

Internationale Dag van het Intellectuele Erfgoed
26 april
Je zou soms kunnen denken dat de bescherming van intellectueel erfgoed zijn beste tijd wel heeft gehad met het internet. Maar niets is minder waar. Sterker nog, juist nu het internet zo belangrijk is voor de wereldeconomie is het juist essentieel om nieuw bedachte concepten goed te beschermen, omdat de concurrentie er anders mee aan de haal gaat.

15
april

15 apr

Komende Dagen
Deze site gebruikt Cookies.