1 september

Europese Dag van de Joodse Cultuur

1 september - over 184 dagen elke 1e zondag van september
In 2025 op 7 september
Aangepast op 12 oktober 20:20

Europese Dag van de Joodse Cultuur

Categorie:
134-viking Cultuur

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

In meer dan 25 landen in Europa op de eerste zondag in september de Europese Dag van de Joodse Cultuur plaats. De Dag wordt sinds 1999 gevierd. De Dag is opgericht om de diversiteit en rijkdom van het Joodse geloof uit te lichten. Dat gebeurt met een Europa-groot evenement moet de aandacht, dialoog, en herkenning van de Joodse cultuur versterkt worden. Ze zijn namelijk integraal deel van multicultureel Europa. En dat is natuurlijk helemaal waar.

Vorig jaar deden er 28 landen mee aan het evenement. Hoewel de Dag niet overal op 1 september wordt gevierd, is dit wel de officiële datum voor de Joodse feestdag. Meer informatie is te vinden op deze website.

Wens iemand een Fijne Europese Dag van de Joodse Cultuur!
Verwante Dagen

Internationale Dag van het Boek en de Auteursrechten
23 april
23 april is een symbolische datum in de literaire wereld: Op deze Dag in 1616 stierven Cervantes, Shakespeare en Inca Garcilaso de la Vega, drie van de grootste schrijvers van die tijd.

Internationale Dag van het Audiovisueel Erfgoed
27 oktober
Weet u nog? Vroeger? Toen schreven we nog. Met de hand. En daar legden we herinneringen mee vast. In "boeken". Moeten we überhaupt nog boeken halen? Of zijn het slechts overbodig gestorven bomen die te veel semi-interessante plaats innemen in de schaarste van uw kast?

Dag van het Hunebed
18 augustus
Drenthe heeft ons land maar weinig te bieden, maar de provincie heeft één ding waar het zich echt mee onderscheid van de rest van Nederland: Hunebedden!

1
september

1 sep

Eerdere edities:
In 2023: 3 september
In 2022: 4 september
In 2021: 5 september
Deze site gebruikt Cookies.