Op 28 mei doen we ons te goed aan een smakelijk onderwerp: de hamburger. Objectief het lekkerste eten ooit: groente, vlees, en met frietjes erbij ook nog aardappelen. Eigenlijk kan de hamburger niet Hollandser. De hamburger is een geweldige maaltijd waar je bovendien veel mee kunt variëren. Van kaas tot bacon tot champignons; er zijn tientallen ingrediënten die de hamburger een topmaal maken. Dat mogen we best vieren.
Wereld Hamburgerdag heeft niet echt een oorsprong. De Dag bestaat bij de gratie van sociale media zoals Facebook, waar u 28 mei kunt delen welke burger u naar binnen werkt. Hopelijk wordt het een beetje lekker weer, want er is natuurlijk maar één ding dat de hamburger nóg beter maakt: de barbecue!
Smakelijk! Informatie vindt u ondertussen op Facebook.
Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Hamburger!
Wat is er nou leuker én lekkerder dan tapas? Het vingervoedsel in kleine hoeveelheden verovert ook in razend tempo de Nederlandse gastronomie, en land van herkomst Spanje wrijft in zijn handen door die culinairculturele marketing.
Je kunt jezelf wel 'de beste druif ter wereld' noemen, maar zolang je geen eigen Dag Van naar je vernoemd krijgt is dat natuurlijk een lege term. De enige druif die daarom die titel mag dragen is de Argentijnse malbecdruif, die volgens kenners ook de beste wijn ter wereld oplevert.
Wij zullen u eerlijk bekennen: Wij hebben hier op de FijneDagVan-redactie niet veel op met vegetarisme. Ook niet met vegetariërs in het algemeen. Geitenwollensokkentypes.