23 april

Dag van het Duitse Bier

23 april - 3 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Dag van het Duitse Bier

Categorie:
125-food Voedsel

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Wij mogen na een lange werkdag op de redactie graag een pilsje opentrekken. Maar geef ons alsjeblieft niet dat smerige piswater Heineken of dat onverrijkte Amstel-uranium, want aan dat slootwater hebben we een broertje dood. Nee, de oosterburen, die brouwen pas goed bier. Daar lusten we wel een paar pullen van, en we drinken er extra veel op 23 april, tijdens de Dag van het Duitse Bier.

Niet geheel verrassend komt de Dag oorspronkelijk uit Duitsland, maar vanwege onze goede smaak vieren wij de Tag Des Deutsches Bieren net zo goed. Gelukkig is het niet moeilijk deze Dag te vieren - u fietst gewoon naar de Aldi en drinkt die avond een paar blikken Schültenbrau leeg. Vervolgens probeert u er nog een goed boek bij te lezen, en aan het eind van de avond zult u een geleidehond nodig hebben om uw bed weer te vinden.

Er is overigens een reden waarom we deze prachtige Dag juist vandáág vieren. In 1516 werd op deze datum voor hertog Willem IV het 'Reinheitgebot des Bieres' getekend. Daarin stonden belangrijke zaken geregeld de prijs, maar ook de kwaliteit van het bier, onder andere door de ingrediënten die gebruikt mochten worden voor het brouwen van bier. Die wet geldt tot op de dag van vandaag nog steeds, maar wel in een wat versoepelde vorm. Nou ja, de reden zal ons een worst wezen (wat overigens lekker bij bier smaakt!) - wij drinken er nog eentje op. Proost!

Wens iemand een Fijne Dag van het Duitse Bier!




Verwante Dagen

Wereld Nutelladag
5 februari
Nutella is het voedsel van de Goden, het enige broodbeleg dat onze verwende smaakpapillen nog maar een beetje kunnen waarderen, en voor sommige mensen de eerste keus op de vraag "als je één ding mocht eten voor de rest van je leven, wat zou het dan zijn?

Wereld Tapasdag
20 juni
Wat is er nou leuker én lekkerder dan tapas? Het vingervoedsel in kleine hoeveelheden verovert ook in razend tempo de Nederlandse gastronomie, en land van herkomst Spanje wrijft in zijn handen door die culinairculturele marketing.

Internationale Dag van de Duurzame Gastronomie
18 juni
Omdat duurzaamheid helemaal hip is moet de wereld vergroenen. Zelfs als u uit eten gaat ontkomt u er niet aan. Dat wordt op 18 juni extra erg, want dan is het namelijk de Internationale Dag van de Duurzame Gastronomie.

Deze site gebruikt Cookies.