23 april

Internationale Dag van de Engelse Taal

23 april - over 5 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 22 oktober 21:28

Internationale Dag van de Engelse Taal

Categorie:
08-chat Talen

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Op de verjaardag van Shakespeare, 23 april vindt de Dag van de Engelse Taal plaats. Engels is met Frans één van de twee talen die de Verenigde Naties gebruikt ter communicatie. Engels wordt gezien als de wereldtaal van de moderne tijd. De Dag bestaat al sinds 2010 en is opgericht om culturele diversiteit en meerdere talen spreken te promoten. Het is niet alleen een Dag om te informeren, maar vooral juist om plezier te hebben. De Engelsen zouden zeggen: Have Fun!

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Engelse Taal!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Gebarentaal
23 september
Volgens de "Wereldbond voor Doven" zijn er zo'n 72 miljoen doven op deze aardbol. Nog een feitje: er bestaan meer dan 300 gebarentalen. Maar er is ook een internationale versie, die mensen gebruiken als ze bijvoorbeeld op reis zijn.

Internationale Dag van de Moedertaal
21 februari
De Internationale Dag van de Moedertaal heeft een beetje een tegengestelde gedachte: Al heeft de Dag de titel 'Moedertaal', het is juist de linguale diversiteit die er wereldwijd heerst die gepromoot wordt tijdens deze Dag, die door UNESCO in het leven is geroepen.

Dag van de Franse Taal
11 november
Le 14 novembre, nous célébrons la Journée langue française. Rappelez-vous que ce ne sont pas les mêmes que la Journée internationale de la Francophonie, qui aura lieu dans 20 Mars.

23
april

23 apr

Komende Dagen
Dag van de Aarde
Dag van de Aarde
22 april
Deze site gebruikt Cookies.