23 september

Internationale Dag van de Gebarentaal

23 september - over 94 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Internationale Dag van de Gebarentaal

Categorie:
08-chat Talen

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Volgens de Wereldbond voor Doven zijn er zo'n 72 miljoen doven op deze aardbol. Nog een feitje: er bestaan meer dan 300 gebarentalen. Dat maakt onderling communiceren helemaal lastig, maar gelukkig is er ook een internationale versie die doven gebruiken als ze bijvoorbeeld op reis zijn. Voor hen die nog hulp kunnen gebruiken bij het leren van gebarentalen, maar ook voor de instandhouding ervan, heeft de Verenigde Naties de Dag van de Gebarentaal uitgeroepen. Die zorgt er namelijk voor dat ook mensen die niet kunnen horen of praten zich verstaandbaar kunnen maken.

Op 23 september wordt even stilgestaan hoe belangrijk deze taal is voor doven, maar wordt ook geprobeerd mensen die niet doof zijn bewust te maken van hoe moeilijk het leven in een wereld van luisteren kan zijn. Deze Dag bestaat pas sinds 2018 en is dus relatief nieuw. Hier is alles te lezen.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Gebarentaal!
Verwante Dagen

Europese Dag van de Talen
26 september
Door heel Europa heen worden mensen opgeleid om meerdere talen te spreken, op elke leeftijd, binnen en buiten het schoolgebied. De Europese Unie promoot het leren van meerdere talen en taaldiversiteit voor algeheel begrip voor andere culturen.

Internationale Dag van de Chinese Taal
20 april
Chinees is niet alleen de moedertaal van bijna een miljard mensen, het tekenschrift gaat duizenden jaren terug en omvat een cultuur van onschatbare waarde.

Internationale Dag van de Franse Taal
14 november
Le 14 novembre, nous célébrons la Journée langue française. Rappelez-vous que ce ne sont pas les mêmes que la Journée internationale de la Francophonie, qui aura lieu dans 20 Mars.

23
september

23 sep

Deze site gebruikt Cookies.