23 september

Internationale Dag van de Gebarentaal

23 september - morgen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 10 november 21:41

Internationale Dag van de Gebarentaal

Categorie:
08-chat Talen

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Volgens de Wereldbond voor Doven zijn er zo'n 72 miljoen doven op deze aardbol. Nog een feitje: er bestaan meer dan 300 gebarentalen. Dat maakt onderling communiceren helemaal lastig, maar gelukkig is er ook een internationale versie die doven gebruiken als ze bijvoorbeeld op reis zijn. Voor hen die nog hulp kunnen gebruiken bij het leren van gebarentalen, maar ook voor de instandhouding ervan, heeft de Verenigde Naties de Dag van de Gebarentaal uitgeroepen. Die zorgt er namelijk voor dat ook mensen die niet kunnen horen of praten zich verstaandbaar kunnen maken.

Op 23 september wordt even stilgestaan hoe belangrijk deze taal is voor doven, maar wordt ook geprobeerd mensen die niet doof zijn bewust te maken van hoe moeilijk het leven in een wereld van luisteren kan zijn. Deze Dag bestaat pas sinds 2018 en is dus relatief nieuw. Hier is alles te lezen.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Gebarentaal!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Spaanse Taal
23 april
Spaans is een van de belangrijkste en meestgesproken talen ter wereld. Meer dan een half miljard aardbewoners hebben het Spaans als hun moedertaal, en tientallen miljoenen anderen kunnen als tweede taal vragen donda la biblioteca est.

Internationale Dag van de Engelse Taal
23 april
Engels is een wereldtaal van de moderne tijd, wat in veel landen is het praktisch de tweede taal en zijn inwoners het onderhand net zo machtig als hun moedertaal De Dag bestaat al sinds 2010 en is opgericht om culturele diversiteit en meerdere talen spreken te promoten.

Internationale Dag van de Franse Taal
9 november
Le 14 novembre, nous célébrons la Journée langue française. Rappelez-vous que ce ne sont pas les mêmes que la Journée internationale de la Francophonie, qui aura lieu dans 20 Mars.

23
september

23 sep

Komende Dagen
Wereld Bidag
Wereld Bidag
23 september
Burendag
Burendag
23 september
Deze site gebruikt Cookies.