23 april

Internationale Dag van de Spaanse Taal

23 april - 26 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20


Categorie:
08-chat Talen

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Spaans is een van de belangrijkste en meestgesproken talen ter wereld. Meer dan een half miljard aardbewoners hebben het Spaans als hun moedertaal, en tientallen miljoenen anderen kunnen als tweede taal vragen donda la biblioteca est. Niet gek dus dat de taal een eigen Dag krijgt. Op 23 april is het de Internationale Dag van de Spaanse Taal.

Aanvankelijk werd de Dag van de Spaanse Taal gevierd op 12 oktober, de Día de la Hispanidad. Dat is een viering van de Spaanse ontdekking van het Amerikaanse continent. Later werd die datum veranderd naar 23 april, om de invloedrijke Spaanse schrijver Miguel de Cervantes Saavedra te eren. Dat gebeurde omwille van zijn sterfdag, al stierf De Cervantes Saavedra een dag eerder.

De Dag is in het leven geroepen door de Verenigde Naties. Daar geldt het Spaans als een van de zes officiële talen.

De Verenigde Naties hebben een aparte Dag in het leven geroepen voor al die talen. Er bestaat namelijk ook de:


Meer informatie over deze Dag is te vinden op deze website.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Spaanse Taal!
Verwante Dagen

Dag van de Finse Taal
9 april
Wij snappen geen snars van Fins. De Scandinavische taal is één van de lastigste om te beheersen, en slechts een handjevol aardbewoners weet wat het hüēdeflœdeklø werkelijk betekent.

Internationale Dag van de Moedertaal
21 februari
De Internationale Dag van de Moedertaal heeft een beetje een tegengestelde gedachte: al draait de Dag specifiek om moedertalen, het is juist de linguale diversiteit die er wereldwijd heerst die gepromoot wordt tijdens deze Dag, die door UNESCO in het leven is geroepen.

Internationale Dag van de Franse Taal
14 november
Le 14 novembre, nous célébrons la Journée langue française. Rappelez-vous que ce ne sont pas les mêmes que la Journée internationale de la Francophonie, qui aura lieu dans 20 Mars.

23
april

23 apr

Komende Dagen
Deze site gebruikt Cookies.