De slavenhandel is een zwarte periode uit onze geschiedenis. We hoeven er niet trots op te zijn, maar het is ook belangrijk dat we het niet wegmoffelen. Er zijn daarom verschillende Dagen voor het herdenken van de slavenhandel, om stil te staan bij de lessen die we daaruit kunnen trekken en om de vele slachtoffers te eren. Op 25 maart is het bijvoorbeeld de Dag Ter Herinnering Van Slachtoffers Van De Slavernij En De Transatlantische Slavenhandel (in het Engels de International Day of Remembrance of the Victims of Slavery and the Transatlantic Slave Trade).
Het doel van deze Dag is het eren van de slachtoffers. Op andere Dagen, zoals de Dag Ter Herdenking Van De Slavenhandel, staat juist het bredere concept van slavenhandel centraal. En dan is er ook nog de Dag Voor Afschaffing Van De Slavernij, die zich juist richt op moderne slavenhandel. Want onlangs alle goede bedoelingen en acties zijn er nog steeds miljoenen mensen die anno nu nog als slaaf worden gezien.
Tijdens de Dag Ter Herinnering Van De Slavernij En De Transatlantische Slavenhandel worden er voorlichtingen gegeven in bijvoorbeeld musea over de geschiedenis van de slavernij, er worden films gedraaid op tv of in bioscopen, en u kunt zich inleven in het onderwerp. De bedoeling is even stil te staan bij de slachtoffers.
Als u leeft volgens de teksten van Marco Borsato doet u het fout. Wie werkelijk denkt dat de meeste dromen bedrog zijn is juist degene die bedrogen uitkomt, want alleen met een droom kan de wereld worden verbeterd.
Ieder jaar op $datum vieren transgender-, LHBTI- en mensenrechtenorganisaties de Internationale Dag van de Transgenderrechten. Of misschien is een betere vertaling van de 'Transgender Day of Visibility' de Dag van de Transgenderzichtbaarheid.
In de brede maatschappelijke LHBTI-discussie raakt een belangrijke seksueel georiënteerde groep een beetje ondergesneeuwd. Aseksuelen indentificeren zich niet op een van die manieren - ze voelen juist helemaal geen seksuele aantrekkingskracht tot wie dan ook.