23 juli

Roze Maandag

23 juli - 121 dagen geleden elke 4e maandag van juli
In 2019 op 22 juli
Aangepast op 7 juli 10:13

Roze Maandag

Categorie:
112-group Mens en maatschappij

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Roze Maandag is één van de vele homofeesten die ons tolerante land rijk is. Naast Roze Zaterdag is Roze Maandag zowat het grootste feest waarin de LHTB-gemeenschap zich even helemaal vogelvrij mag noemen, en waarin we vieren dat het in Nederland niemand ene snars aangaat met wie je je bed deelt. Het feest vindt traditioneel plaats tijdens de eerste maandag van de Tilburgse kermis, waarbij de Kruikenzeikersstad voor een dag verandert in een groots festijn met een zuurstokroze mensenmassa.

Meer informatie is te vinden op www.RozeMaandag.nl.

Verwante Dagen

Internationale Dag van de Vertaler
30 september
Zonder vertalers hadden we op deze wereld best een probleem gehad. Er zijn immers een goede 6,500 talen op de wereld, die we uiteraard maar moeilijk allemaal kunnen begrijpen.

Dag van de Klare Taal
6 april
Ambtenarentaal is een taal op zich. Het jargon van de overheidsmedewerkers is voor het gepeupel nauwelijks verstaanbaar, met dure termen als "arbitraire prioriteiten" of "actieve strategieën die op transitiebevordering gericht zijn", die vooral verbloemen dat niemand echt weet waar hij over praat.

Dag van de Scheiding
14 september
Op een echtscheiding heerst nog steeds een taboe. Onzin, vindt de Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators, scheiden moet veel makkelijker en populairder worden!

23
juli

23 jul

Komende Dagen
Dag van het Dak
Dag van het Dak
25 november
Deze site gebruikt Cookies.