Het griezelfeest Halloween betekent letterlijk de avond voor Allerheiligen (1 november). Halloween wordt dan ook jaarlijks op 31 oktober gevierd. De Dag is met name populair in de Verenigde Staten en ook wel in Engeland, maar langzaamaan verspreidt het feest, en dan vooral het culturele aspect ervan, zich over de wereld.
Ook in Nederland gaan dan ook steeds meer kinderen op deze datum langs de deuren voor snoep, uiteraard uitgedost in griezelige kleren (die symbool staat voor de geesten van alle gestorvenen van afgelopen jaar). Ook het maken van lampionnen van uitgeholde pompoenen zal bij menigeen een belletje doen rinkelen. Voor wie er niet met 'Snoep of je leven!' langs de deuren gaat, is er nog steeds genoeg te vieren. Huizen worden versierd, en er worden allerlei spooky feestjes gevierd.
Je zou soms kunnen denken dat de bescherming van intellectueel erfgoed zijn beste tijd wel heeft gehad met het internet. Maar niets is minder waar. Sterker nog, juist nu het internet zo belangrijk is voor de wereldeconomie is het juist essentieel om nieuw bedachte concepten goed te beschermen, omdat de concurrentie er anders mee aan de haal gaat.
Normaal gesproken zou hier een stuk staan over hoe mooi het Russisch kan zijn. Dat God kon spreken door de pennen van Tolstoi en Dostojevski. Maar dat was voordat Rusland besloot zijn ware aard te laten zien.
Zonder geschiedenis zijn we nergens, en zonder archeologie zouden we geen idee hebben wat die geschiedenis precies is. Op $datum vindt ieder jaar de Internationale dag voor Monumenten en Archeologische Vindplaatsen plaats, om ons te wijzen op hoe belangrijk deze plekken zijn voor onze cultuur.