26 april

Internationale Dag van het Intellectuele Erfgoed

26 april - 159 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 10 november 21:41

Internationale Dag van het Intellectuele Erfgoed

Categorie:
134-viking Cultuur

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Je zou soms kunnen denken dat de bescherming van intellectueel erfgoed zijn beste tijd wel heeft gehad met het internet. Maar niets is minder waar. Sterker nog, juist nu het internet zo belangrijk is voor de wereldeconomie is het juist essentieel om nieuw bedachte concepten goed te beschermen, omdat de concurrentie er anders mee aan de haal gaat. We staan op 26 april stil bij het belang van dit proces, tijdens World IP Day.

De Dag van het Intellectueel Erfgoed is opgericht door de World Intellectual Property Organization, of de WIPO. Die grijpt de Dag aan om het belang ervan onder de aandacht te brengen, en met name bedrijven te leren er optimaal gebruik van te maken. Tijdens de Dag krijgen bedrijven bijvoorbeeld les in hoe intellectueel erfgoed kan worden beschermd, welke juridische haken en ogen eraan zitten, en hoe je het optimaal kan inzetten.

Meer informatie is te vinden op de website van de WIPO.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van het Intellectuele Erfgoed!
Verwante Dagen

Internationale Dag van het Audiovisueel Erfgoed
27 oktober
Weet u nog? Vroeger? Toen schreven we nog. Met de hand. En daar legden we herinneringen mee vast. In "boeken". Moeten we überhaupt nog boeken halen? Of zijn het slechts overbodig gestorven bomen die te veel semi-interessante plaats innemen in de schaarste van uw kast?

Dag van het Kasteel
29 mei
Weet u niet wat u op Tweede Pinksterdag moet doen? Geen zin om bij de schoonmoeder op de koffie te gaan of om met moeder de vrouw over de Scheveningse meubelboulevard te slenteren?

Dag van het Hunebed
20 augustus
Drenthe heeft ons land maar weinig te bieden, maar de provincie heeft één ding waar het zich echt mee onderscheid van de rest van Nederland: Hunebedden!

26
april

26 apr

Deze site gebruikt Cookies.